Početna / DRUŠTVO / Značke i zahvalnice za vojnike na služenju doborvoljnog vojnog roka
hotel bell

Značke i zahvalnice za vojnike na služenju doborvoljnog vojnog roka

20 vojnika koji su dobrovoljno služili vojni rok, u periodu od 1. septembra 2018. do 28. februara 2019. godine, danas je u zgradi Jablaničkog upravnog okruga dobilo značke i zahvalnice.

Pre svečanog uručenja znački i zahvalnica prisutnima se obratio načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu pukovnik Nenad Marković je istakao da Srbija treba da ima savremenu, snažnu i pouzdanu vojsku.

„Srbija je ponosna na svoju vojsku, na vojne tradicije i svoje vojnike, naročito na mladiće i devojke koji svojom voljom služe vojni rok. Danas, peti put u gradu Leskovcu dodeljujemo značke i zahvalnice svima koji su dobrovoljno služili vojni rok njima koji su istinski rodoljubi i junaci našeg vremena, zato što su izabrali da časno i odgovorno služe vojni rok na ponos svojim precima“ – kazao je Marković.

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić istakao je da se dobrovoljnim služenjem vojnog roka pokazuje ljubav prema domovini.

„Odbrana otadžbine je sveta dužnost, pravo i čast. Dobrovoljnim služenjem vojnog roka pokazali ste kako se voli domovina. Zahvaljujem se Vojsci Srbije koja uspešno sarađuje sa svim optinama Jablaničkog okruga.“

Pogledaj takodje

U petak u Medveđi izložba portreta „Velikani srpskog glumišta“

U okviru obeležavanja praznika „8.mart-Dan žena“ za pripadnice lepšeg pola i sve ljubitelje umetnosti u …

Jedan komentar

  1. A za mene ponovo nema i nas još nekoliko koji smo prva klasa KSRO na dobrovoljnom služenju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *