Završni radovi i asfaltiranje Hisarske ulice u dužini od 725 metara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima završen radove u Hosarskoj ulici u Donjem Sinkovcu.

Radovi koji su ušli u završnu fazu donose potpuno novi izgled i standard za stanovnike Donjeg Sinkovce, ali i sve one koji rade ili dolaze u kasarnu Vojske Srbije.

Radove na asfaltiranju Hisarske ulice u dužini od 725 metara finansira Grad Leskovac.

„U prošloj godini je i završena izgradnja drugog dela Hisarskog puta u Donjem Sinkovcu dužine 628 metara i vrednosti 11,4 miliona dinara. Hisarski put je zbog povezivanja grada sa Donjim Sinkovcem i zbog frekventnosti izuzetno značajna saobraćajnica, kao i ova deonica u kojoj se trenutno nalazimo. Bio je oštećen, sa mnogim deformacijama i ulegnućima. Zbog svega navedenog započeta je rekonstrukcija, koja će omogućiti da se prašina tokom toplih i blato tokom kišnih dana zameni modernim asfaltom, i našem gradu podariće još jedan savremeni, bezbedni i novi put,“ – i dodao da će se urediti i deo puta prema Kasarni, zatim istakao činjenicu da nije slučajno da je 2020. godine Grad Leskovac bio drugi grad u Evropi od 330 gradova, ove godine prvi grad u Evropi na listi Fajnenšel tajmsa, okarakterisan kao grad najprivlaniji investitorima” – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije održanoj u Hisarskoj ulici u Donjem Sinkovcu.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da je predmet projekta izgradnja nove saobraćajnice, tj. zemljani radovi, ugradnja tampona od šljunka, tucanika, nosećeg sloja asfalta, radovi koji se danas izvode, kao i završnog sloja asfalta, uređenje jarkova, ugradnja propusta i na kraju biće uređene bankine.

Dragoljub Đorđević, predsednik Saveta MZ Donje Sinkovce zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću u ime svih meštana sela Donje Sinkovce, rekao je da je uređenje Hisarskog puta od velikog značaja za sve žitelje, jer selo ima preko 1500 stanovnika, kao i za sve koji koriste taj put, i one koji rade u Trećem centru za obuku Vojvoda Petar Bojović, one koji služe vojni rok, tu je i seosko groblje.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *