Home / DRUŠTVO / Za policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce, mirna Novogodišnja noć
hotel bell

Za policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce, mirna Novogodišnja noć

Za službe koje dežuraju tokom Novogodišnje noći, do ranih jutarnjih sati, na svu sreću gotovo da nije bilo posla, a gradski većnici, koji su ih u društvu novinara posetili, poželeli su da im takva bude i predstojeća godina

Tradicionalni obilazak dežurnih službi, započet je posetom “Komunalcu“, a na želje da ovom javno-komunalnom preduzeću godina koja je upravo počela bude uspešna, direktor Vladimir Sinadinović je uzvratio:

– Zahvaljujem lokalnoj samoupravi, posebno gradonačelnniku Goranu Cvetanoviću, čija je ideja bila da se, tokom novogodišnje noći, poseti i “Komunalac“, jer naše ekipe takođe dežuraju. Potrudićemo se i da večeras budemo na visini zadatka i da Leskovčani, prvo jutro u novoj godini, dočekaju u čistom i uređenom gradu.

Ekipe “Komunalca“ počašćene su tortom, a identičan poklon, dobili su i dežurni policajci:

– Zahvaljujem na lepim željama i uzvraćam svim sugrađanima. I noćas radimo kao i svake druge noći. Stanje javnog reda i mira je stabilno, nema saobraćajnih nezgoda, mada je vidljivost jako loša. Patrole su na terenu i ulicama se kreću sa upaljenim rotacijama, kako bi vozači usporili i obratili pažnju na pešake, referisao je šef smene, Dejan Mihajlović.

Mirnu noć, bez intervencija, imali su i vatrogasci, a predstavnici lokalne samouprave su im poželeli da im i ostale u ovoj godini budu takve:

– Kao što vidite spremni smo da reagujemo u slučaju potrebe. Na sreću, nismo imali posla, osim što su ekipe dežurale prilikom ispaljivanja tradicionalnog vatrometa, ali je bilo sve u redu, rekao nam je Srđan Stojković, vođa dežurnog tima.

Sa desetak intervencija u ambulanti i na terenu, ova noć za Službu hitne medicinske pomoći, protiče relativno mirno, a dežurni lekar, Saša Marković, kaže da su pozivi dolazili uglavnom od hroničnih bolesnika:

– Radi se o sugrađanima sa kardio-vaskularnim problemima i visokim pritiskom. Pojedinci su se žalili na bolove u stomaku, a zbrinuli smo i jednu trudnicu, ali se može reći da ozbiljnijih intervencija nije bilo. Moram da pohvalim čitav tim: doktoricu Anđelu, doktore Sašu Jeftića i Vladu Gavrilovića, tehničare Milana i Milorada, vozače Stojana i Mikija Kostadinovića, kao i kolege Mariju Čaktarević i Ivana Krstića. Oni su odradili najveći deo posla.

Tradicionalni obilazak dežurnih službi završen je u Opštoj bolnici, gde je ekipa lekara, sestara i ostalog osoblja u porodilištu, takođe počašćena tortom, a za policajce, vatrogasce i zdravstvene radnike, koji su ovu prazničnu noć proveli radno, ketering je obezbedio Restoran “Bell“.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.