Home / DRUŠTVO / Veselo uz “Amajliju“, trubače i lutriju: Novu godinu zajednički dočekalo nekoliko stotina Leskovčana
hotel bell

Veselo uz “Amajliju“, trubače i lutriju: Novu godinu zajednički dočekalo nekoliko stotina Leskovčana

Konačno smo ispratili i neveselu 2021., a one Leskovčane koji su odlučili da Novu i, nadamo se, bolju godinu, dočekaju na Širokoj čaršiji, poslužilo je i vreme, bar do ponoći.

Uz “Amajlidu“, tople napitke i pljeskavice se cupkalo, đuskalo i pevalo, a stara godina ispraćena je simbolično velikim hitom iz filma “Toma- “Ponoć je“.

U ime lokalne samouprave, Novu godinu je sugrađanima čestitala i mnogo zdravlja, sreće i uspeha, poželela je gradska većnica Jelena Stanković. Usledio je veličanstven vatromet, a onda su na binu izašli trubači, pa je slavlje nastavljeno uz kolo.

Čekalo se, naravno, da počne izvlačenje nagrada, za koje je grad izdvojio 600 hiljada dinara. Bilo je tu malih kučnih aparata, televizora, bele tehnike, pečenih prasića, torti i turističkih aranžmana.

Građanima, koji su, popunjavanjem besplatnih kupona, stekli pravo učešća u nagradnoj igri, sreću su donela tri mališana, a izlazak svakog prozvanog dobitnika na binu, propaćen je zvižducima i čestitkama.

Osvajači nagrada, ali i oni koji večeras nisu imali sreće, potom su nastavili da se vesele uz trubače, a gusta magla, koja se potom, sa Hisara, spustila na centar grada, kao da je bila znak za kraj zajedničkog novogodišnjeg druženja.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.