Vlasotinački stručnjak za kondiciju i snagu Stevan Stamenković, u stručnom štabu Ženske seniorske i juniorske odbojkaške reprezentacije Severne Makedonije

Posle odlično odrađenog posla u Srpskoj kadetskoj reprezentaciji u odbojci i osvojenog 4. mesta na Svetskom prvenstvu u Meksiku, došlo je do kolektivne promene stručnih štabova u svim selekcijama, pa je tako na adresu Stevana Stamenkovića, došla nova ponuda od mladog i perspektivnog selektora Severne Makedonije, Stefana Paunovića iz Kraljeva, da se priključi njegovom stručnom štabu.

Štab će činiti četiri čoveka; jedan pomoćni trener, kondicioni trener, skaut i fiziotarapeut.

“Naš zadatak je da pripremimo seniorsku i juniorsku odbojkašku ekipu za Mediteranske igre koje se održavaju u Alžiru, zatim za Balkanski šampionat u Rumuniji i na kraju za Evropsko prvenstvo u Skoplju. Pripreme će biti održane u gradu Kruševu na nadmorskoj visini od 1.350 metara. Fokusiraćemo se na Mediteranske igre za seniorke, a za juniorke to će biti Evropsko prvenstvo, gde smo mi domaćini i igraće se u Skoplju. Apsolutno smo motivisani kao tim i imamo za cilj da na viši nivo podignemo žensku odbojku Severne Makedonije. Pružićemo naš maksimum da to ostvarimo, što za nas predstavlja veliku čast, ujedno i veliku odgovornost.” – ističe za Dnevnik Juga Stevan Stamenković.

Pored ovog važnog zadatka Stevan Stamenković, je otvorio svoj centar za fizičku pripremu i oporavak sportista u Leskovcu, pod nazivom “FSCB” gde se trenutno pripremaju vrhunski sportisti, koji igraju naše super lige i lige u inostranstvu. Takođe, centar je otvoren i za mlade ambiciozne sportiste koji planiraju ozbiljne karijere.

Check Also

U četvrtak bez struje “pola” Leskovca

Elektrodistribucija Leskovac najavila je za četvrtak nastavak radova na elektro mreži. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *