Vlasotinčanka Ivana Krainčanić, sa gastronomskog takmičenja iz Niša vratila sa medaljama za svoje kulinarsko umeće, za zimnicu i lovački kotlić, i na taj način postala jedan od najboljih gastronomskih promotera svoje varošice.
Takmičenje “Najzimnica 2020”organizovano je na Bubanjskoj pijaci u Nišu, pod pokroviteljstvom opštine Palilula. Pored ovih zlatnih odličja, Ivana je osvojila drugo mesto u ukupnom plasmanu i Statuu cara Konstantina, sve to u konkurenciji od skoro četrdeset ekipa.
Ljubav prema kuvanju traje od samog detinjstva, a svoj zanata Ivana je pekla pored svoje majke i babe. Njena interesovanja usmerena su na razne strane, od gajenja organskog povrća, prikupljanja gljiva i svega što nam priroda daje, do eksperimentisanja sa italijanskom, turskom, grčkom i francuskom kuhinjom.
“U pripremu kotlića za takmičenje sam uložila puno emocija jer mislim da su one jako važne za svako jelo. Nemam recept, već sve radim kako me u trenutku ponese inspiracija. Naravno, poštovala sam bitne stvari vezane za pripremu divljači, kao što je mariniranje. Sve ostalo se odvijalo spontano. Poslužila sam gulaš u domaćim izdubljenim lepinjama, umesto u tanjirima, što se žiriju posebno dopalo – ističe Ivana Krainčanić.
Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.