hotel bell

Vikend u Lebanu u znaku biciklizma

Nakon prošlogodišnje, uspešno održane biciklističke trke za mališane Tour for family, održan je vikend biciklizma u organizaciji Opštine Lebane, Sportskog saveza opštine Lebane i Tour de fun, a uz veliku podršku Ivana Stevića – profesionalnog bicikiste i olimpijca.

Događaj je počeo u subotu 3. juna na Međunarodni dan bicikle predavanjem na temu „Bezbednost učesnika u saobraćaju na dva točka“ u Domu kulture „Radan“. U znaku zdravih navika i stilova života i očuvanja životne sredine mališani su posle predavanja nastavili dan pokazivanjem spretnosti na dvotočkašima. U hali sportova održana je trka guralicama za najmlađe, kao i poligon spretnosti za decu školskog uzrasta, a najbolji su dobili medalje i nagrade.

Iako vreme nije išlo na ruku organizatorima i učesnicima u nedelju je Drumski izazov Caričin grad okupio veliki broj biciklista koji su sa nestrpljenjem čekali početak vožnje prelepim krajem podno Radan planine. Profesionalci, rekreativci i cele porodice u društvu Ivana Stevića i paraolimpijca Milana Petrovića u jutarnjim časovima krenuli su u vožnju dugu 58 kilometara.

„Svi smo prezadovoljni događajem i organizatori, deca i svi učesnici. Nakon prošlogodišnje dečije biciklističke trke ovo je bio veći izazov za organizatore, a nadamo se da će prerasti u tradicionalni događaj, te naredne godine očekujemo još više učesnika – kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Biciklista Ivan Stević rekao je da je oduševljen prelepom prirodom Lebana kroz koju su biciklisti prošli u vožnji rutom Lebane – Caričin grad – Bojnik – Ivanje, Planinarski dom – cilj Caričin grad, Teodora (58 km):

„Iznenađen sam velikim brojem dece koja su došla i izvezla jedan deo rute – od Lebana do Caričinog grada. Imamo osmeh na licu, puni su nam stomaci, ujedno i otkrivamo nove predele Srbije, loše vreme nam nije pokvarilo događaj i zadovoljstvo je ogromno.

Ovakve trke se viđaju u Sloveniji, Austriji, Švajcarskoj i drugim Evropskim zemaljama sada se i u Srbiji zahvaljujući Ivanu Steviću organizuje slično, a sve u cilju promocije Srbije o svega onoga što ona poseduje.

Check Also

Grad Leskovac, Srbijagas i Rasina Energogas potpisali Ugovor o gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca

Gasifikacija Leskovca, već uveliko traje, a danas su Ugovor o nastavku radova potpisali predstavnici grada …

Оставите одговор