Uređen kanal u Kumarevu u dužini od 2,5 kilometara

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Prema Operativnom planu odbrane od poplava na teritoriji grada Leskovca, prediviđeno je uređenje 12 lokacija, a jedna od njih je i kanal u Kumarevu, u dužini od 2,5 kilometara.

Danas će biti gotovi radovi na uređenju, koji će meštanima omogućiti lakši prilaz do svojih oranica.

“U tekućoj godini za uređenje vodotokova izdvojeno je 7 miliona dinara, a u prethodnom periodu uređeno je 120 kilometara vodotokova drugog reda na 110 lokacija i za te namene izdvojena je suma od 45 miliona dinara – kazala je na današnjoj konferenici Aleksandra Stojanović, PR gradonačelnika Leskovca.

Sanacija ovog kanala se odvija u dve faze, a po rečima Radeta Velinova šefa odeljenja za privredu i poljoprivredu, urađeno je još nekoliko lokacija na teritoriji grada.

“Prva faza je vađenje i izmuljavanje otpada a druga faza je postavljanje propusta, Izvođenjem ovih radova podzemna voda je kompletno povučena i rasterećeno je poljoprivredno zemljište i u potpunosti je spremno za obradu. Pored ove lokacije odrađena je lokacija u Šišincu, radi se lokacija u Kaluđercu, a od ponedeljka kreću radovi u Pečenjevcu. Nakon toga se mašine sele na Orašačku reku.”

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *