U subotu Leskovački polumaraton, prijavljeno više od 500 učesnika

Leskovac će se u subotu vratiti na mapu gradova Srbije u kojima se održavaju velike ulične trke.

Posle višegodišnje pauze, u subotu će biti održan 20. po redu Leskovački maraton koji se nalazi i u zvaničnom programu Atletskog saveza Srbije preko koga je išla i prijava takmičara i učesnika.

Organizator je Atletski klub “Dubočica” uz podršku Grada Leskovca, Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i Leskovačkog saveza sportova.

-Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti je kao podršku organizaciji Leksovačkog polumaratona kojim se, između ostalog, promovišu zdravi stilovi života izdvojio 200.000 dinara. Od toga 120.000 dinara za nagrade i 80.000 za tehničku podršku organizaciji ovog događaja – kazale je dr Biljana Marinković iz Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti.

-Ovo će biti jedan od bitnijih događaja za promociju sporta ali i našeg grada. Cilj je bio da pokažemo naš grad u lepom svetlu, trka ide ulicama grada i već je prijavljeno 230 takmičara za glavnu trku na 21 kilometar. Start i cilj je ispred Leskovačkog kulturnog centra i ide se do Radničkog naselja, zatim ulicom Kralja Petra i 28. marta do Bulevara Nikole Pašića i naselja Dubočica. Apelovao bih na sve građane za razumevanje i strpljenje zbog izmene režima saobraćaja – rekao je Ivan Cvetanović, jedan od organizatora Leskovačkog polumaratona i predstavnik Atletskog kluba Dubočica.

Check Also

U Leskovcu rođeno šest beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je šest beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *