Početna / EKONOMIJA / POBOLJŠANJE POSLOVNE KLIME: Zajednički projekat Grada Leskovca, Ekonomskog fakulteta i ogranka SANU u Nišu
Dionis Restoran

POBOLJŠANJE POSLOVNE KLIME: Zajednički projekat Grada Leskovca, Ekonomskog fakulteta i ogranka SANU u Nišu

U Leskovcu je danas održan sastanak sa privrednicima u okviru zajedničkog projekta čiji je cilj poboljšanje poslovne klime.

Osnovni cilj ovog istraživanja koje se sprovodi u okviru projekta „Analiza potencijala Grada Leskovca i Jablaničkog okruga“ je poboljšanje uslova poslovanja kroz mere koje će Grad Leskovac u budućnosti sprovesti. S obzirom na to da će se najeminentniji stručnjaci iz oblasti ekonomskih nauka baviti privrednom situacijom u našem gradu ova analiza će imati mnogostruk značaj za unapređenje poslovne klime.

Tim povodom je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović održao sastanak sa organizatorima ovog istraživanja i privrednicima koji posluju na teritoriji grada kako bi uzeli učešće u ovom projektu. On je najavio da će početna faza projekta odrediti poziciju Leskovca u odnosu na ostale delove Srbije u pogledu privrede i uslova za uspešno poslovanje. Po njegovim rečima, dalji tok analize je usmeren na uočavanje privrednih grana koje zahtevaju dodatna ulaganja zarad rasta bruto društvenog proizvoda. Pored indikatora privredne strukture i trendova, kao rezultat očekuje se i analitički prikaz stanja na tržištu rada. S obzirom na to da Leskovac ima veliki turistički potencijal koji u budućnosti može ostvariti još veću finansijsku dobit, projekat je usmeren i ka jačanju sektora turizma.

Prisutnima se zatim obratila Jelena Stanković, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, koja je govorila o potencijalnom doprinosu rezultata ovog projektra čiji osnovni cilj je da se prepoznaju izazovi i prepreke na koje privrednici nailaze u poslovanju, kao i predlaganje aktivnih mera koje se mogu preduzeti kako bi se te barijere uklonile, a sve u cilju poboljšanja poslovne klime u gradu na zadovoljstvo kako poslodavaca, tako i radnika, pa i svih građana Leskovca.

Prisutni privrednici su ovom prilikom izneli svoje sugestije koje bi mogle da unaprede njihov posao, a ispunili su i ankete koje će biti od pomoći za dalji tok istraživanja.

Pogledaj takodje

Leskovčanima predstavljen novi broj Leskovačkog glasnika

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je podeljen novi broj Leskovačkog glasnika. Tim povodom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *