Početna / EKONOMIJA / POBOLJŠANJE POSLOVNE KLIME: Zajednički projekat Grada Leskovca, Ekonomskog fakulteta i ogranka SANU u Nišu

POBOLJŠANJE POSLOVNE KLIME: Zajednički projekat Grada Leskovca, Ekonomskog fakulteta i ogranka SANU u Nišu

U Leskovcu je danas održan sastanak sa privrednicima u okviru zajedničkog projekta čiji je cilj poboljšanje poslovne klime.

Osnovni cilj ovog istraživanja koje se sprovodi u okviru projekta „Analiza potencijala Grada Leskovca i Jablaničkog okruga“ je poboljšanje uslova poslovanja kroz mere koje će Grad Leskovac u budućnosti sprovesti. S obzirom na to da će se najeminentniji stručnjaci iz oblasti ekonomskih nauka baviti privrednom situacijom u našem gradu ova analiza će imati mnogostruk značaj za unapređenje poslovne klime.

Tim povodom je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović održao sastanak sa organizatorima ovog istraživanja i privrednicima koji posluju na teritoriji grada kako bi uzeli učešće u ovom projektu. On je najavio da će početna faza projekta odrediti poziciju Leskovca u odnosu na ostale delove Srbije u pogledu privrede i uslova za uspešno poslovanje. Po njegovim rečima, dalji tok analize je usmeren na uočavanje privrednih grana koje zahtevaju dodatna ulaganja zarad rasta bruto društvenog proizvoda. Pored indikatora privredne strukture i trendova, kao rezultat očekuje se i analitički prikaz stanja na tržištu rada. S obzirom na to da Leskovac ima veliki turistički potencijal koji u budućnosti može ostvariti još veću finansijsku dobit, projekat je usmeren i ka jačanju sektora turizma.

Prisutnima se zatim obratila Jelena Stanković, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, koja je govorila o potencijalnom doprinosu rezultata ovog projektra čiji osnovni cilj je da se prepoznaju izazovi i prepreke na koje privrednici nailaze u poslovanju, kao i predlaganje aktivnih mera koje se mogu preduzeti kako bi se te barijere uklonile, a sve u cilju poboljšanja poslovne klime u gradu na zadovoljstvo kako poslodavaca, tako i radnika, pa i svih građana Leskovca.

Prisutni privrednici su ovom prilikom izneli svoje sugestije koje bi mogle da unaprede njihov posao, a ispunili su i ankete koje će biti od pomoći za dalji tok istraživanja.

Pogledaj takodje

Sutra bez struje zgrade u naselju Dubočica

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da zbog radova na zameni brojila neće biti struje u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *