Početna / DRUŠTVO / Kompanija „Katalog“ donirala 3D štampač leskovačkoj Gimnaziji

Kompanija „Katalog“ donirala 3D štampač leskovačkoj Gimnaziji

Kompanija „Katalog“ iz Leskovca donirala je 3D štampač leskovačkoj Gimnaziji,

3D štampač će u nastavi koristiti učenici specijalizovano odeljenja Gimnazije za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo, ili kraće i poznatije učenici koji su upisali „IT“ smer.

-Grad Leskovac podržava i ulaže u obrazovanje mladih, a Gimnazija j esamo jedna od ustanova sa kojom grad ima uspešnu saradnju. Svi znaju da su učenici ove škoe učenici brojnih takmičanja i donosioci brojnih nagrada. Zahvaljujemo se firmi „Katalog“ koja je donirala 3D štampač u vrednosti 50.000 dinara koji će pomoći da vaši ciljevi budu još viši a vaš rezultati još bolji. Grad Leskovac i gradonačeknik Cvetanović pomažu mladima i daju im šansu i na tome sam im zahvalna – rekla je Milica Ristić Cakić iz kabineta gradonačelnika Leskovca, student doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

U Gimnaziji je u proteklih nekoliko godina puno toga promenjeno. Opremljeni su kabineti, škola je rekonstruisana, zamenjena je stolarija i urađena energetska efikasnost objekta.

Direktorica Gimnazije Dragana Cvetanović zahvalila je „Katalogu“ na donaciji, a povodom 140 godina Gimnazije uručila je „Povelju Gimnazije“ gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću.

-3D štampač će nastavu učiniti sadržajnijom i kvalitetnijom. Učenici će moći da svoje 3D projekte odštampaju, i da ih za svega par sati drže u rukama. Prema nastavnom planu i programu za specijalizovana IT odeljenja obrada 3D grafijke se radi u 2. i 3. razredu tako da mogu da kažem da je ovaj poklon stigao u pravo vreme. Učenici su sa ovom naprednom tehnologijom mogli da se upoznaju samo na Sajmu nauke a od danas će im štamp biti dostupan u svakodnevnoj nastavi. Od „Kataloga“ smo dobili i filamente za štampu koji se tope i izlivaju 3D objekat. Zahvaljujem na donaciji firmi „Katalog“ ali i gradonačelniku Cvetanoviću bez čije podrške ne bismo mobli da opremimo kabinetet na ovako moderan način, a bez toga n ebi ni bilo ovih IT odeljenja – kazala je profesor Dragana Andrejević, profesor računarstva i informatike u Gimnaziji.

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *