U februaru serija poskupljenja u Leskovcu: Više cene parkinga, iznošenja smeća, javnog prevoza, pogrebnih usluga…..

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Povećanje cena, prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, najavljuje nekoliko preduzeća i kada se one ozbiljno koriguju u februaru, narednih godinu i po dana biće stabilne

U poslednjih mesec dana, gotovo da nema preduzeća u Leskovcu koje nije tražilo povećanje cena:

– Dimničarske usluge su najniže u Srbiji-traže povećanje, pogrebne usluge, takođe. Parking servis od 2015. godine nije menjao cenu i oni jesu najjeftiniji u Srbiji, pa žele povećanje. Prevoznik ”Frenki komerc”, sa kojim sa danas razgovarao, uopšte više nema nameru da održava neke linije, jer su mu potpuno nerentabilne. Autobuska stanica traži veće cena prema prevoznicima. Zahtev PWW-a za korekciju cena već šest meseci stoji na mom stolu, ističe Cvetanović.

Gotovo je sigurno da će do promene cena kod svih navedenih, ali verovatno i nekih drugih preduzeća doći narednog meseca, a potom sledi 18-tomesečno mirovanje.

– Toliko će još trajati naš aktuelni mandat, a građani posle neka biraju. Dve su varijante: ili da se cene konstantno dižu ili da februara osetnije skoče, a posle toga da miruju. Ako na izborima opet dobijemo poverenje, nećemo čekati po 5,6 ili sedam godina, već ćemo cene redovno usklađivati, tako da se to što bezbolnije odrazi na budžet građana. Ako ne dobijemo, sve ovo će biti odgovornost nekog drugog, zaključio je Cvetanović.

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *