hotel bell

Nova stavka na računima ”Vodovoda”: Pedeset dinara po kubiku potrošene vode za održavanje Postrojenja u Bogojevcu

Probni rad Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu je završen. Njegovo održavanje godišnje će koštati više od 211,5 miliona dinara, a plaćaće ga domaćinstva priključena na vodovodni i kanalizacioni sistem

Ako prosečno četvoročlano domaćinstvo u Leskovcu troši 10 kubnih metara vode mesečno, dobijaće račun uvećan za 500 dinara, odnosno 50 po kubiku utrošene vode:

– Jednogodišnji probni period Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu je završen, tako da se i zvanično stavlja u funkciju. Ovaj sistem koji će raditi neprekidno 365 dana, mora da se održava i za to nam je potrebno 211,5 miliona. Po stavkama: električna energija 35 miliona, troškovi za zaposlene 32 miliona, za hemikalije treba izdvojiti 16,5, za gorivo 1,6, ostale materijale 2,7 miliona, analize akreditovane laboratorije 600 hiljada, ostale troškove poslovanja 5 miliona, troškove osiguranja 10 miliona, amortizaciju 50 miliona, odvoženje i deponovanje mulja 35 miliona, odvoženje komunalnog otpada tri miliona. To su samo najkrupniji troškovi, bez kojih Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ne može da funkcioniše, rekao je, u obrazloženju direktor ”Vodovoda”, Staniša Ristić.

Na računima će ovaj iznos biti istaknut posebno, pod stavkom-prečišćavanje otpadnih voda, naglasio je Ristić.

Uvećane račune dobiće domaćinstva povezana na vodovodni i kanalizacioni sistem u gradu Leskovcu, Bobištu, Bratmilovcu, naselju Ančiki, Donjem Sinkovcu i Gornjem Stopanju.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор