Gradonačelnik obilazak javnih preduzeća počeo od ”Vodovoda”

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U prvoj, u nizu poseta javnim preduzećima, gradonačelnik Goran Cvetanović se upoznao sa aktuelnim dešavanjima u ”Vodovodu”, dosadašnjim radom, ali i planovima ovog preduzeća

Ovo su tradicionalni susreti prvog čoveka grada sa direktorima javnih, javno-komunalnih preduzeća, ustanova i organizacija, čiji je osnivač lokalna samouprava.

– Počinjemo od ”Vodovoda”, jer je, u okviru poslednje nabavke, investirao u vozila i opremu. Kupljena je nova auto-cisterna za otpadne vode, ukupne vrednosti 16,5 miliona, od kojih je iz budžeta izdvojeno 9,2 miliona. Preduzeće je nabavilo i 2 nova terenska vozila, za potrebe Postrojenja u Bogojevcu i Fabrike vode u Gorini, a izdvojeno je i 700 hiljada dinara za kupovinu komore za sačmarenje vodomera. Ako sve navedenom dodamo iznos izdvojenih sredstava od kada smo preuzeli odgovornost, govorimo o 78 miliona dinara.

Direktor Staniša Ristić i tehnički direktor Vanja Kuzmanović, upoznali su rukovodstvo grada i novinare sa aktivnostima iz prethodne i planovima za narednu godinu:

– Najznačajniji posao koji smo završili u 2022. godini jeste čišćenje dve predbrane na Crcavačkom potoku, modernizacija SCADA sistema, preko koga se kontroliše vodosnabdevanje i sanacija dve velike havarije. U tekućoj godini planiramo rekonstrukciju vodovodne mreže u Norvežanskoj i ulici Tome Kostića u Bratmilovcu, nabavku kipera, cisterne za vodu i druge opreme.

Nakon obilaska upravne zgrade, gradonačelnik je sa saradnicima i novinarima posetio pogon ”Vodovoda” u Vlajkovoj ulici, gde je prisustvovao demonstraciji rada laboratorije za kontrolisanje, popravku i overavanje ispravnosti vodomera.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i dva dečaka

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je pet beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *