U Domu kulture Roma izložba radova učenika osnovnih škola “Vožd Karađorđe” i “Petar Tasić” koji su učestvovali na Dečijoj likovnoj koloniji

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Domu kulture Roma izloženi su radovi sa Dečje likovne kolonije održane 1. oktobra tekuće godine, na kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola Vožd Karađorđe i Petar Tasić.

Kao i prethodnih godina, sa decom je radio čuveni slikar iz Vučja Bratislav Bata Anđelković, a rad je organizovan u prijatnom okruženju uz sve preduzete protivepidemijske mere.

Predstavnike Doma kulture Roma, danas je, u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, pozdravio član Gradskog veća Andrija Atanasković:

„Pre samo nekoliko dana, 11. oktobra, na Dan oslobođenja Leskovca, Domu kulture Roma je pripala Oktobarska nagrada – Pohvala i to pokazuje na koji način Leskovac brine o pripadnicima najbrojnije nacionalne manjine u gradu. Na izložbi sa devete Dečje kolonije izloženi su radovi devetnaestoro dece, a do sada je na svim kolonijama učestvovalo preko 200 dece. Grad Leskovac će uvek podržavati ove manifestacije na kojima deca mogu izraziti svoju kreativnost i maštovitost.“

Srećko Živković, direktor Doma kulture doma, rekao je sledeće:

“Danas imamo izložbu sa devete likovne kolonije koja je održana prvog oktobra ove godine. Na njoj je učestvovalo 19 učenika iz O.Š. „Vožd Karađorđe“ i O.Š. „Petar Tasić“ i ukupno imamo 25 radova. Ovo je deveta likovna kolonija i do sada je učestvovalo oko 200 učesnika. Iskoristio bih priliku da se zahvalim učenicima, pedagoškim asistentima i direktorima pomenutih škola, Bratislavu Bati Anđelkoviću na nesebičnoj pomoći, naravno Gradu i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću na svoj podršci koju pruža Domu kulture i romskoj zajednici uopšte.”

Bratislav Anđelković je preneo njegova iskustva tokom likovne kolonije:

“Ja već devet godina radim s ovom decom i mogu vam reći da sam srećan što vidim da ta deca i pohađaju Školu za tekstil i dizajn i da su stvarno nadareni. Deca spontano i znalački rade ono što su ih njihovi nastavnici u školi naučili. Vidi se sklad boja, oseća se temperament, ali ono što je jako interesantno je da osnovne boje, komplementarne su našle sebi mesto i za skromnih četiri sata deca su ostavila stvarno divne radove. Ono što smo mogli da primetimo, ova grupa je bila jako interesantna, tiha i mirna, čuo se po neki glas, ali se čuo i trag četke koji vidimo sada ovde na ovim radovima. Ja bih se ovog puta zahvalio Gradu Leskovcu i gradonačelniku koji je našao razmevanja i omogućio da ova deca imaju jedan svoj likovni istup. Ono što bi bilo jako interesantno s obzirom da deca romske populacije imaju svoju poeziju, to je jedna zbirka pesama koja je ugledala svetlost dana pre par godina i nije loše da se objavi još jedna kčiga dečijih pesama uz ove njihove radove i da se kreira jedna književno-likovna zbirka”.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *