Početna / DRUŠTVO / Sutra počinje isplata cele penzije i pomoći od 4.000 penzionerima
Dionis Restoran

Sutra počinje isplata cele penzije i pomoći od 4.000 penzionerima

Za sve penzionere širom Srbije, sutra će početi isplata cele martovske penzije, koja će biti uvećana za jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, najavio je danas ministar za finansije Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, najstariji sugrađani su apsolutno zaslužili da im se pruži i finansijska podrška u ovako teškim trenucima.

„Odgovornost koju su pokazali tokom vanrednog stanja, čuvajući, pre svega, svoje živote, ali i naš zdravstveni sistem i državu, zaista je ogromna i može da posluži kao primer drugima, istakao je ministar, poručivši penzionerima da izdrže zbog svoje dobrobiti.

Sutra će penzije dobiti oni koji ih primaju preko tekućih računa, dok će istog dana početi i isplata na kućne adrese, koja će trajati nekoliko narednih dana.

Mali je objasnio da, pored pozivanja banke telefonom i zahteva da se penzija donese na kućnu adresu, postoji i mogućnost da se neko ovlasti da podigne penziju, uz ličnu kartu penzionera.

To ovlašćenje može biti napisano u slobodnoj formi i nije potrebna bilo kakva overa kod notara, objasnio je ministar i podsetio na to da su na usluzi i volonterske službe pri opštinama.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *