Početna / DRUŠTVO / Učenici OŠ „Braća Milenković“ svojim crtežima šalju snažnu poruku svim građanima
Dionis Restoran

Učenici OŠ „Braća Milenković“ svojim crtežima šalju snažnu poruku svim građanima

Osnovna škola “Braća Milenković” u Šišavi pridružila se akciji crtanja duge, koju deca stavljaju na prozore, pod nazivom “SVE ĆE BITI DOBRO”.

Inicijativa za ovu aktivnost dece je pokrenuta u Italiji za vreme izolacije jer duga kao simbol predstavlja nadu. Cilj akcije je da se dečjim crtežima ukrase prozori i time svim građanima pošalje poruka nade da će sve biti dobro i da će ova pošast brzo proći .

U situaciji epidemije COVID 19, u kojoj se trenutno nalazi cela palneta, nada i podrška svima su potrebne. Zato su se učenici od prvog do četvrtog razreda škole u Šišavi vrlo rado priključili inicijativi i dali svoj nesebičan doprinos, naizgled mali, ali suštinski značajan. Crteži dece sada krase prozore njihovih kuća i mame osmehe zabrinutih prolaznika. Mali ljudi poslali su snažnu poruku, da će sve biti dobro, što svima daje nadu u ovim teškim trenucima.

Inače, Osnovna škola „Braća Milenković“ u Šišava nastoji da tokom trajanja vanrednog stanja pomogne svojim učenicima koji uče na daljinu prateći nastavu na kanalima RTS-a.
Po rečima Vladislava Gorunovića, direktora škole, deci je često potrebna pomoć u savladavanju gradiva koje sada uče na potpuno nov način. Često su im potrebna dodatna uputstva za rad i pojašnjenja tako da su im nastavnici uvek na raspolaganju.

Prosvetari iz ove škole su u stalnom kontaktu sa đacima preko Vibera, Mesindžera, mejlova i različitih platformi za učenje na daljinu. Sve povratne informacije oni evidentiraju u svojoj elektronskoj dokumentaciji.
Rukovodstvo škole pomno prati usputstva Ministarstva prosvete sa kojima upoznaje sve nastavnike, a po potrebi i roditelje dece.

Za upis dece u prvi razred za školsku 2020/2012. godinu dovoljno je da roditelji pozovu školu, ostave ime i prezime deteta, njegov i svoj matični broj i telefon za kontakte. Sva dokumenta obezbediće sama škola elektronskim putem.

Kontakt telefon pedagoga škole Maje Jović je 063/8540928, na ova broj telefona roditelji mogu u svakom trenutku da prijave svoje dete za upis u prvi razred. Za sve ostale informacije mogu se obratiti direktoru škole Vladislavu Gorunoviću na broj telefona telefon: 063/668599.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *