Početna / GRADOVI / Leskovac / Stranka slobode i pravde traži od gradonačelnika proglašavanje vanrednog stanja u Leskovcu
hotel bell

Stranka slobode i pravde traži od gradonačelnika proglašavanje vanrednog stanja u Leskovcu

Stranka slobode i pravde zatražila je od gradonačelnik Leskovca Gorana Cvetanovića hitno zasedanje Štaba za vanredne situacije i proglašavanje vanrednog stanja u Leskovcu.

Na konferenciji za medije SSP u Leskovcu Jelena Spirić, odbornica Skupštine grada Leskovca kritikovala je lokalnu vlast zbog odnosa prema trenutnoj situaciji.

-Kao što je prethodnih dana Savez za Srbija objavio otkazali smo protestna i promotivna masovna okupljanja u svetlu, na žalost, stravičnih događaja koji su zadesili ceo svet pa  logično i Srbiju. U svetlu istih događaja Stranka slobode i pravde mora biti odgovorna pre svega prema sugrađanima i njihovom zdravlju jer pandemija koja nas je zadesila nije film već  nepoznata bolest koja galopira od države do države.  Ceo svet je obazriv dok se samo Vlada RS odnosi šarlatanski zbog čega mi ne smemo čekati ni dana već preduzeti konkretne preventivne i operativne mere. Italiju je zadesila katastrofa… Zemlju sa daleko većim standardom i uređenijim i boljim zdravstvenim sistemom dok mi u našem Leskovcu, na području od preko 140 000 stanovnika nemamo državne apoteke, ugašen je veliki broj ambulanti … Na 140 000 ljudi  imamo samo 2 ekipe hitne pomoći  što je ispod minimuma u redovnim okolnostima, dok neko banalizuje nepoznati virus svetskih razmera. Upravo zbog ćutanja onih od kojih direktno zavisi prevencija od virusa COVID 19 u gradu Leskovcuu, Stranka slobode i pravde danas zvanično zahteva da, u skladu sa članom 105 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, obustavi nastavu u svim osnovnim i srednjim školama. Po navedenom članu, nadležni organ lokalne samouprave  obustavlja rad škola ukoliko se dovede u pitanje zdravlje i bezbednost dece – rekla je na konferenciji za medije odbornica Stranke slobode i pravde Jelena Spirić.

SSP je zatražio i hutnu nabavku respiratora za Leskovac koji, prema rečima Spirićeve, ima samo 4 respiratora.

-Nemamo nameru da izazivamo paniku, naprotiv ovim zahtevima želimo umiriti naše sugrađane zajedničkim preventivnim delovanjima umesto  čekanja i  spekulisanja u javnosti o pojavi virusa COVID 19 dok se neki i dalje bave predizbornom kampanjom i svesno indirektno šire virus ne preduzimanjem adekvatnih mera – zaključila je Jelena Spirić na konferencije za medije Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

Pogledaj takodje

Mininistarstvo izdvojilo značajna sredstva za razvoj ženskog preduzetništva

Photo: pixabey Povodom Međunarodnog praznika žena, ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, poručila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *