hotel bell

Stefan Milenković i Amorozo oduševili Leskovčane

Kamerni orkestar „Amorozo“ već 20 godina oplemenjuje kulturnu scenu Leskovca. Svojim nastupima, na kojima izvodi remek-dela umetničke muzike, zadovoljava i najistančaniji ukus mnogobrojnih poštovalaca klasične muzike.

U prepunoj sali Narodnog pozorišta Leskovac je tim povodom održan i koncert Stefana Milenkovića, čuvenog virtuoza na violini.

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću pripala je zahvalnica od strane kamernog orkestra Amorozo.

„Imamo tu čast da jedan ovakav orkestar postoji i radi upravo u našem gradu. Kao veran prijatelj i partner, Amorozo uveličava gotovo svaku značajniju svečanost koja se organizuje na teritoriji grada Leskovca. Moram posebno da naglasim i ogroman doprinos koji pruža u promovisanju naših mladih talentovanih umetnika pred širom publikom, ali i na širenju najboljeg glasa o Leskovcu, kao mestu gde se dostižu visoki dometi muzičke umetnosti. Upravo tim zaslugama smo se i vodili kada smo Amorozu 2017. godine, povodom 15 godina postojanja, dodelili najvišu nagradu grada Leskovca – Oktobarsku nagradu Medalju. Zahvaljujući kamernom orkestru Amorozo, naš grad je često domaćin najeminentnijim umetnicima sa domaće i međunarodne muzičke scene. Jedan od njih, virtuoz na violini svetskog glasa, velikan Stefan Milenković, večeras će im se pridružiti na sceni. Siguran sam da će nam, kao i uvek do sada, prirediti koncert za pamćenje – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

“Veoma sam srećna što živim u gradu koji je svaki dan za mene lepše i bolje mesto za život. Ovo je veče kada trebamo da se zahvalimo ljudima koji nas podržavaju”, rekla je Maja Cakić, jedna od osnivača orkestra i njegov umetnički rukovodilac.

Check Also

Online sastanak delegacija SKGO u političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština je na svojoj Petoj sednici održanoj krajem prošle godine, …

Оставите одговор