Početna / DRUŠTVO / Srce podrške iz centra Leskovca za svu decu koja se bore sa rakom

Srce podrške iz centra Leskovca za svu decu koja se bore sa rakom

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ tradicionalno je, na Svetski dan dece obolele od raka, ispred Leskovačkog kulturnog centra obeležilo današnji dan.

Simbolično, u 13 časova, pušteno je „srce podrške“ za svu decu koja se bore sa ovom opakom bolešću. U ime udruženja NURDOR danas se obratila volonterka Danijela Pavlović :

„Zajedno pokazujemo svima da je moguće. Moguće je da menjamo stvari na bolje, moguće je da gradimo veru u ljude, moguće je da dobrom pobeđujemo. Oni koji nas tome najbolje uče su naši superheroji. Među nama danas ima mnogo mladih koji su se kao deca borili i izborili, i koji su posle toga kao volonteri NURDOR-a nastavili da pomažu drugima.“

Kao i svake godine podršku skupu pružila je lokalna samouprava Grada Leskovca u čije se ime obratila pomoćnik gradonačelnika Kristina Vasiljković.

„Ovogodišnji slogan „Zagrli snažno“ nosi snažnu poruku podrške, jer upravo zagrljaj kao simbol ljubavi koju možemo da pružimo svim mališanima koji se bore sa ovom opakom bolešću, gde je borba duga i neizvesna, najmanje što možemo da uradimo je da ih podržimo zagrljajem u toj borbi, jer nekada su lepa reč, zagrljaj, ljubav jednako važni za borbu i istrajnost u njoj, kao i medicinska terapija,“ – rekla je Vasiljkovićeva.

Podsetimo, Grad Leskovac je udruženju NURDOR donirao novčana sredstva koja je ova organizacija uputila za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Pogledaj takodje

SVI TRAŽE LEK: Naučnici ruske Federalne agencije za biomedicinu tvrde da su napravili preparat za lečenje od Korona virusa

Čitav svet dao se u potragu za lekom koji može da zaustavi Korona virus, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *