Početna / DRUŠTVO / Sportski rekviziti OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja
hotel bell

Sportski rekviziti OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja

Novoosnovano Udruženje “Naše Porečje“, koje okuplja Vučjance, ali i one koji su se u njemu rodili i porasli, prikupilo je sredstva i kupilo sportske rekvizite za potrebe Osnovne škole “Bora Stanković“ u ovoj varošici. Ambicije zaljubljenika u vučajnski kraj su da ga ožive i pretvore u centar turizma južne Srbije.

Polovina članova Udruženja “Naše porečje“ su Vučjanci, a isto toliko je Beogradjana poreklom iz varošice podno Kukavice. Povezala ih je ljubav prema mestu u kome su se rodili, a koje je, već decenijama, zaustavljeno u vremenu.

Kako su gotovo svi prva slova sricali u Osnovnoj školi “Bora Stanković“, to je odlučeno da i prva donacija bude namenjena ovoj obrazovnoj ustanovi.

„U dogovoru sa direktorom, kupili smo strunjače, švedsku klupu, mrežu za odbojku i drugu opremu, sredstvima prikupljenim na Donatorskoj večeri, 31. oktobra u Beogradu. Bilo je to prvo takvo okupljanje Vučjanaca i bilo je vrlo emotivno. Želimo da u ovoj školi bude što više dece, koja će koristiti rekvizite i to je tek simbolično vraćanje duga drugoj kući našeg detinjstva, ističe jedan od članova, Srdjan Mitić.

Srećan što bivši djaci nisu zaboravili ni svoju školu, ni mesto gde su rodjeni, na donaciji je zahvalio direktor Miodrag Stojiljković, ističući da oprema stiže u pravom  trenutku:

„Tek smo završili renoviranje sale. Ishoblovali smo i izlakirali parket, postavili novi koš. Mnogo nam znači ova donacija , jer će djaci sada moći da izvode nastavu fizičkog vaspitanja na novoj opremi i veliko hvala udruženju. Voleo bih da nas se sete i drugi bivši djaci. Ipak, moram da pomenem da je fiskulturna sala, posle mnogo decenija , ponovo zasijala, zahvaljujući podršci grada Leskovca i mnogih gradjana i privrednika iz Vučja, poput Filipa Jorgaćevića, koji nam je ranije pomagao u opremanju škole video nadzorom.

Udruženje “Naše Porečje“ je sebi  postavilo ciljeve i veruje da će ih ostvariti:

„Želimo da omasovimo organizaciju. Već su nam se javili ljudi, koji žele da se uključe u čitavu priču. Svi se sa nostalgijom sećamo  kako  su Vučje i čitav kraj izgledali 60-ih i 70-ih godina prošlog veka i osnovni cilj nam je da promovišemo sve prirodne lepote i kulturno-istorijske potencijale. Kroz naš sajt podižemo nivo informisanja, a planiramo i izradu novih promo spotova, pošto je jedan već završen i može da se vidi na youtubu pod nazivom “Vučje 4K“. Ideja je da Porečje postane turistički centar juga Srbije.

Poziv da se priključe udruženju, Mitić je uputio svima, kojima su Vučje i Porečje u srcu i žele da se  ovom biseru vrati izgubljeni sjaj.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Do sada u Leskovcu dato više od 25.000 vakcina, evo i kompletnih podataka o tome za koje su se vakcine Leskovčani opredelili

Na teritoriji Grada Leskovca ukupno je do sada dato 25.188 vakcina što govori o spremnosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *