SDS Leskovac: Vlast nije ispunila obećanje za izgradnju zgrada za socijalno stanovanje

Čelnici Socijaldemokratske partije Leskovac održali su konferenciju za medije u Vlajkovoj ulici gde je 2011. godine izgorela zgrada.

 

Predstavnici Socijaldemokratske stranke kritikovali su sadašnju vlast zbog, kako su izjavili, neispunjenog obećanja da će stanovi biti izgrađeni u kratkom roku i zahtevali gradskih čelnika odgovore na pitanje gde je novac namenjen solidarnoj stambenoj izgradnji.

– Na ovom mestu, Srpska napredna stranka je 2012. godine započela kampanju za lokalne izbore, optužujući prethodnu vlast da je zloupotrebila novac od solidarne stambene izgradnje i obećavajući da će, ukoliko joj se ukaže poverenje, zgradu završiti u rekordnom roku, izjavio je Nebojša Cakić, kanididat za poslanika na listi SDS-a u Leskovcu. Kao što vidite, iza nas se sada nalazi rupa u kojoj se zadnje četiri godine, od kako je SNS na vlasti, ništa nije dešavalo. To je samo još jedno od obećanja koja su naprednjaci davali, kao što su govorili da će povećati plate i penzije – pa ih smanjili, obezbediti nova radna mesta, a svedoci smo da ni jedno nije otvoreno, kao što su obećavali viši životni standard, a on je iz dana u dan sve niži, dodao je Cakić.

I u njihovom maniru, nastavio je, za jednim obećanjem dolazi i drugo, pa su pre godinu dana, zajedno sa ministarkom Mihajlović, obećali da će, osim zgrade u Vlajkovoj, sagraditi još jednu za stanovanje socijalno ugroženog stanovništva, u Bledskoj ulici. I tamo se danas, takođe, može videti samo prazna ledina puna smeća, dodao je Cakić. Sadašnja vlast se pokazala apsolutno nesposobnom da rešava probleme građana, ali je u stambenoj delatnosti pokazala punu sposobnost kada je reč o kupovini vikendica i stanova u Leskovcu, Beogradu,čak i inostranstvu, naglasio je Cakić, postavljajući pitanje gde je potrošen novac od solidarne stambene izgradnje, koji se građanima odbija preko stambenog doprinosa.

Oko 12 miliona se, na godišnjem nivou, slije u gradski budžet po tom osnovu. Jedino što je ova vlast uradila je formiranje Stambene agencije, koja od osnivanja, 2013. godine do danas nije uradila apsolutno ništa, a košta grad 10 miliona dinara godišnje. Tamo rade partijski upošljenici koji idu na mitinge SNS-a, prate gradonačelnika na otvaranjima takozvanih “objekata”, krečenjima, farbanjima.. ljudi koji primaju platu, a ne rade ništa. Takođe, u planu i programu Agencije navedeno je da ona ima 8 radnika, a u odluci o smanjenju broja zaposlenih predviđeno je 9. To je racionalizacija u režiji SNS-a, da, kada smanjujemo, mi, ustvari, povećavamo broj ljudi, naglasio je Cakić.

Ukoliko SDS preuzme vlast u Leskovcu, najpre ćemo ukinuti Stambenu agenciju, koja nema nikakvu drugu svrhu sem da troši novac, a od tih para ćemo sagraditi obe pomenute zgrade s obzirom na to da je zaštita socijalno ugroženog stanovništva jedna od osnovnih teza naše politike, rekao je Nebojša Cakić, i poručio građanima da na lokalnim izborima izaberu broj 7, jer, kako je rekao, Leskovac ima za koga da glasa.

Ana Jovanović

Check Also

Termini promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi

U saradnji sa lokalnim samoupravama i socijalnim partnerima na području Jablaničkog okruga, Filijala Nacionalne službe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *