Sajam zapošljavanja u četvrtak u Leskovcu: Evo koje firme traže radnike

Na prvom ovogodišnjem Sajamu zapošljavanja u Leskovcu, učešće je prijavilo 31 poslodavac iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, telekomunikacija, ugostiteljstva, zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine.

Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 500 izvršilaca različitih kvalifikacija: inženjeri tehničkih struka, inženjeri za zaštitu bilja, medicinske sestre, ginekološko-akušerske sestre, laboratorijski tehničari, šivači, krojači, stolari, tapetari, livci, električari, mehaničari, grafički i WEB dizajneri, mesari, konobari, kuvari, operateri, magacioneri, komercijalisti, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o uslugama koje pruža NSZ, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).

Poslodavci će imati priliku da se predstave nezaposlenim licima i da ih bliže upoznaju sa uslovima rada u svojim preduzećima.

Na kraju februara 2024. godine na području Jablaničkog okruga registrovano je 21.115 nezaposlenih lica, dok je u istom periodu prošle godine bilo 22.848 nezaposlenih lica. U ukupnoj nezaposlenosti žene učestvuju sa 50,21%, a najveći broj prijavljenih je sa srednjom stručnom spremom – 52%. Udeo mladih nezaposlenih do 30 godina života je 19%.

U nastavku pogledajte preduzeća koja imaju potrebu za radnicima

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *