Prodaje se Lemind Proleter: Dugovi su četiri puta veći od vrednosti imovine, a šta mogu da dobiju bivši radnici

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prvu prodaju nepokretne imovine Komanditnog društva ”Lemind Proleter”, koji prema izveštaju iz 2019. godine, duguje 238,8 miliona dinara

Nepokretnu imovinu, kao funkcionalnu celinu, čine građevinski objekti: proizvodne hale, upravna zgrada, kovačnica, farbara, magacini i pomoćne zgrade, ukupne površine oko 21.000 kvadratnih metara. Početna cena je 68,3 miliona dinara, a javno nadmetanje, zakazano je za 15. april.

Prema izveštaju stečajnog upravnika, (dostupan na sajtu ALSU), na konačnoj listi priznatih i osporenih potraživanja na dan 5.03.2019. godine, je 307 poverilaca. Najveći broj čine bivši zaposleni i oni, uz Fond PIO spadaju u prvi isplatni red. Preduzeće, inače, ima obaveze i prema Fondu za razvoj (43,1 mil.), Poreskoj upravi (76,8 mil.), bankama, (više od 6o miliona), EPS-u (9,6 mil), Direkciji, gradu Leskovcu, Vodovodu, osiguravajućim kućama.

Sudeći prema odnosu između vrednosti imovine i priznatih potraživanja, a on je 1:4, svi poverioci neće biti namireni, a pitanje je i da li će biti dovoljno sredstava za izmirenje obaveza prema radnicima i državi, što bi obezbedilo bar povezivanje radnog staža bivšim zaposlenima.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *