Početna / DRUŠTVO / Predstavljeni rezultati rada Odbora za ravnopravnost grada Leskovca

Predstavljeni rezultati rada Odbora za ravnopravnost grada Leskovca

Odbor za ostvarivanje ravnopravnosti polova i unapređenje položaja žena grada Leskovca u Skupštinskoj sali grada održao je konferenciju za medije povodom 8. marta dana žena.

Tim povodom Ljiljana Božuta predsednica odbora predstavila je rezultate rada odbora kao i planove za budući rad .

„Povodom dana žena danas smo se ovde okupile kako bismo predstavile napredak ženskog delovanja u svim aspektima društva. Iako smo tu i vidljive smo, ipak smatram da mi žene još uvek nismo dovoljno zastupljne u svim sverama društva. Naš osnovni zadatak je borba protiv nasilja koja predstavlja proces koji dugo traje. Poštujući 8. mart mi poštujemo borbu žena koje su se izborile za prava koja i mi danas uživamo. Mi ćemo se u narednom periodu truditi da ispunimo sve zadatke koje smo sebi kao organizacija postavile – kazala je ovom prilikom predsednica Božuta.

O radu odbora kao i planovima za budući rad govorila je potpredsednica odbora Zora Ristić.

„U prethodnom periodu realizovali smo veliki broj edukativnih i humanitarnih aktivnosti .Za naredni period imamo u planu reviziju akcionog plana kao i izradu strategije o rodnoj ravnopravnosti, zatim organizovanje likovnih konkursa u školama, organizovanje radionica za žene iz ruralnih područja radi njihovog osnaživanja, saradnja sa romskim organizacijama i unapređenje položaja romkinja – kazala je Zora Ristić.

Pogledaj takodje

Savet za zdravstvo SPS-a: Borićemo se za besplatno zdravstvo

U prostorijama GrO SPS-a u Leskovcu, danas je održana konferencija za medije na temu „Osvrt …

Jedan komentar

  1. Moze sva udruzenja zena pri SNSu da se objedinjeno zovu Jutkine podruznice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *