Povređene u nesreći kod Leskovca zbrinjavalo 10 ekipa hitne pomoći iz Leskovca, Vlasotinca, Lebana i Niša: U leskovačkoj bolnici smešteno 18 putnika

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Svi putnici smešteni u leskovačkoj bolnici su van životne opasnosti, a teže povređeni su odmah transportovani u Niški klinički centar

Trijaža je, kaže direktor opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, rađena na licu mesta:

– U našu bolnicu je dovezeno 18 putnika, među kojima je i vozač. Od njih je 5-oro zbrinuto na odeljenju hirurgije, a troje je na ortopediji. Ostali su prilično uplašeni i istraumirani. Svi oni su van životne opasnosti i bez teških povreda. Među njima je mnogo mladih ljudi i dece. Moram da istaknem odličnu saradnju i sa Niškim kliničkim centrom, ali i sa niškom službom Hitne pomoći. U obe zdravstvene ustanove, čekale su ekipe lekara specijalista da odmah pruže pomoć povređenima.

Zbrinute pacijente će, kaže Dimitrijević, lekari pratiti nekoliko dana, pre odluke o puštanju kući ili nastavku lečenja.

Doktorka Julijana Popović-Sekulić je sa jednom leskovačkom ekipom Hitne pomoći prva stigla na lice mesta:

– Bilo je veoma traumatično. Na sve strane leže ljudi, ne znate koliko je među njima povređenih i koliko su teške povrede. Odmah su počele da pristižu i kolege iz Leskovca, još tri ekipe, po jedna ekipa iz Grdelice, Lebana i Vlasotinca, kao i tri ekipe iz Niša. Počeli smo odmah sa trijažom po principu politraume- najpre se zbrinjavaju najteže povređeni. Mislim da smo za desetak minuta napravili selekciju i počeo je odvoz pacijenata u leskovačku i nišku bolnicu. Nažalost, na licu mesta smo morali da konstatujemo smrt mlađe ženske osobe.

O brzoj reakciji zdravstvenih ekipa govore i putnici, koji imaju samo reči hvale kako za ekipe Hitne pomoći, tako i za prijem i tretman u Opštoj bolnici u leskovcu.

Check Also

Evo ko u sredu ostaje bez struje!

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS. Zbog toga će u sredu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *