Home / DRUŠTVO / Dnevnik juga sa povređenima u nesreći kod Leskovca: Autobus se prevrnuo samo 20-ak minuta nakon pauze u Predejanu
hotel bell

Dnevnik juga sa povređenima u nesreći kod Leskovca: Autobus se prevrnuo samo 20-ak minuta nakon pauze u Predejanu

Vozač autobusa Preduzeća “Severtrans“ (1965), ne seća se šta se dogodilo, a većina putnika je u trenutku nesreće bila budna. Škripa metala, panika i vrištanje je ono što pamte kao prvi utisak, nakon prevrtanja.

Osamnaestogodišnji Novosađanin, koji je zamolio da mu ne pominjemo ime kaže da je zaspao tik pošto je pauza u Predejanu završena:

– Nisam spavao cele noći i tek što sam sklopio oči i stavio slušalice, probudili su me vrtoglavica i vrištanje. Autobus je bio okrenut na stranu, a koliko se puta prevrnuo, ne znam. Kako sam sedeo pored prozora, popucalo staklo mi je povredilo ruku i glavu, ali se sve završilo na posekotinama. Odmah smo počeli da izlazimo iz autobusa, a ja sam potražio majku, koju sam najpre izvukao iz autobusa. Posle sam pomogao i drugima. Srećan sam što nismo teže povređeni, ali mi je žao što se lepo letovanje ovako završilo.

Jelena iz Beograda, ogorčena je na odluku organizatora da se na put krene skoro dva sata ranije:

– Ubeđena sam da je vozač zaspao. On je juče ujutru dovezao turu u Hanioti, a na put krenuo već u 8 uveče. Trebalo je da krenemo oko 10, ali sam čula da su dobili naređenje da pođu ranije. Moj sin i ja nismo povređeni, iako smo krvavi, a moja drugarica je zadobila povrede ruke i čeka se odluka lekara o njenom daljem lečenju.

Stefan Poljakov iz Kaća je, poput Jelene ostao nepovređen, ali brine zbog drugara, kome se trenutno na rentgenu dijagnostifikuju povrede.

– Putovali smo preko agencije “Atić turs“ i ima putnika iz Vojvodine, ali iz iz čitave Srbije. Mladić i devojka iz Leskovca su izašli kod nekog hotela u blizini i izbegli nesreću. Među povređenima je puno mladih, a nažalost, naša vodičica, nastradala je na licu mesta.

Kako saznajemo, najmlađi povređeni putnik ima šest godina, a autobus “Sever-transa“ vraćao je srpske turiste sa letovanja u Haniotiju.

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор