Početna / DOGAĐAJI / Povratak čuvenog „Leskovačkog roštiljka“ na ulice našeg grada

Povratak čuvenog „Leskovačkog roštiljka“ na ulice našeg grada

U centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održana 30. Sednica Skupštine osnivača Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Sednicom je predsedavao predsednik dr Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da će se na ovoj sednici predstaviti trogodišnji rezultati rada ali i novi projekti koji će se realizovati ove godine.

„Svojim glasom danas ćete imati priliku da oživite neke prošle dane i da na ulice Leskovca vratite čuvenog „Roštiljka“ . Projekat koji predviđa nabavku i puštanje u rad ovog turističkog voza po najsavremenijim standardima Evropske unije, simbolično je nazvan „Magija sinergije“ jer će ga zajednički sprovoditi grad Leskovac, Turistička organizacija i opština Elin Pelin u Bugarskoj. Projekat će se finansirati iz IPA fondova prekogranične saradnje Srbija – Bugarska – kazao je dr Goran Cvetanović predsednik Skupštine osnivača.

Direktorka CRJPO Dragana Belenzada, istakla je da je u toku prethodne godine realizovan veliki broj projekata i da će se u narednom periodu relizovati još nekoliko.

„Prošle godine Centar za razvoj radio je na projektima podrške u započinjanju i unapređenju poslovanja u opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga. 68 preduzetnika, početnika u poslovanju, dobilo je posredstvom Centra za razvoj kroz razne projekte oko 22.000 miliona dinara, za razvoj sopstvenog biznisa. Centar za razvoj radio je i na projektima iz IPA fondova prekogranične saradnje. Ove godine realizovaće se projekat susednog programa Bugarska – Srbija „Magija sinergije“ i tim povodom biće organizovanih festivali „Šopski dani folklora“ u Leskovcu i „Leskovački roštilj“ u Elin Pelinu uz puštanje u rad promotivnog turističkog voza. Takođe uz podršku programa EUPRO Centar je započeo realizaciju projekta „Inovativni impulsi“ koji ima za cilj da podrži rast i razvoj start-up i mladih preduzetnika do 3 godine poslovanja. Razvojna agencija Srbije kofinansiraće projekat „Pametna specijalizacija poluga regionalnog razvoja“ koji za cilj ima povećanje informisanosti subjekata regionalnog razvoja. U narednom periodu ćemo relizovati i drugu fazu projekta LINK UP! Serbia II, koji za temu ima dijsporu i migracije – kazala je Belenzada.

I.D.

Pogledaj takodje

Od juče potvrđeno 5 novih obolelih od Korona virusa u Leskovcu, od sutra uzimanje uzoraka za testiranje u 3 ustanove

U odnosu na jučaršnji dan, broj potvrđenih slučajeva u Leksovcu povećan je za 5 novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *