Početna / EKONOMIJA / Održana osma sednica Parlamenata privrednika

Održana osma sednica Parlamenata privrednika

U regionalnoj privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog okruga, danas je održana 8. sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na današnjoj sednici bilo je reći o privrednim kretanjima na teritoriji komore, izveštaj o radu, ali i predstavljanje novog zakona o Javnim nabavkama.

„Od 1. jula 2020. godine na snagu stupa zakon koji će uneti mnogo promena u propisima, a to je zakon o Javnim nabavkama koji će danas biti predstavljen privrednicima našeg kraja – kazao je direktor Regionalne privredne komore Goran Jović.

Novine u zakonu o javnim nabavkama predstavila je Marija Marković, viši savetnik za sistemske propise Privredne komore Srbije.

“ Ono što je novo u ovom zakonu jeste da će privrednici sami odsada elektronski podnositi ponude preko portala i komunikacija između naručioca sprovodiće se isključivo preko portala. Ima još dosta novina koje ćemo mi kao Privredna komora preneti privrednicima i uradićemo sve što možemo kako bi privrednicima olakšali. Od 1. jula 2020. planiramo dalje organizovanje radionica i predstavljanje zakona o Javnim nabavkama. „

Privredna komora Srbije u saradnji sa upravom za javne nabavke u prethodnom periodu organizovala je osam praktičnih dvodnevnih radionica za naručioce i ponuđače „Novi portal javnih nabavki i funkcionalnosti portala“ u više gradova u Srbiji među kojima su i Niš i Leskovac.

I.D.

Pogledaj takodje

Čišćenje i dezinfekcija hale „Plavi paviljon“ u kojoj će biti distributnivni centar za pakete

Na osnovu Odluke Gradskog veća sa 130. sednice na kojoj je usvojeno da će svim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *