Početna / DRUŠTVO / Porodica Stojković plasira 500 tona povrća preko vodećih trgovisnkih lanaca u zemlji i izvozi u Grčku, Bugarsku i Rumuniju
Dionis Restoran Leskovac

Porodica Stojković plasira 500 tona povrća preko vodećih trgovisnkih lanaca u zemlji i izvozi u Grčku, Bugarsku i Rumuniju

Selo Navalin je poznato po poljoprivrednim proizvođačima čiji proizvodi od uvek važe za izuzetno kvalitetne i ukusne.

Današnju posetu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović usmerio je ka porodici Stojković koje se već decenijama bavi proizvodnjom skoro svih povrtarskih kultura, koji su zahvaljujući slozi i doslednosti godinama unazad postizali zapaženne uspehe.

„Oni raspolažu sa 30 hektara zemljišta od toga na 2 hektara imaju zasade krastavca i paradajza u plastenicima što im je glavna delatnost, a na oko 7 hektara upravo se sadi paprika za ajvar i krompir na otvorenom. Preostalih 20 hektara zauzimaju zasadi pšenice i kukuruza. Pored 50 plastenika ovo gazdinstvo poseduje i hladnjaču kao i najsavremeniju mehanizaciju a ništa od ovoga ne bi bilo da svi članovi porodice nisu složni u radu. Pored njih svakodnevne angažovano je i 10 radnika sa kojima bez odmora rade 10 meseci godišnje – kazao je gradonačelnik Cvetanović.


Na ovom imanju se godišnje ubere oko 500 tona povrća koje se plasirao širom Srbije, u marketima Deleze, Lidl ,Aman i mnogim drugim dok se dobar deo izvozi u sve države bivše Jugoslavije, u Rumuniju, Bugarsku i Grčku.

„Mi se od samog početka trudimo da unapredim našu tohnologiju , naravno uz pomoć države, lokalne samouprave, zavoda za poljoprivredu. Korisnici smo subvencije koje svake godine dobijemo, a koristimo ih za unapređenje proizvodnje, za mehanizaciju, trudimo se da na istoj površini dobijemo što veći prinos – kazao je vlasnik gazdinstva Vladica Stojković.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *