Početna / DRUŠTVO / Savet za zdravstvo SPS-a: Borićemo se za besplatno zdravstvo
Dionis Restoran Leskovac

Savet za zdravstvo SPS-a: Borićemo se za besplatno zdravstvo

U prostorijama GrO SPS-a u Leskovcu, danas je održana konferencija za medije na temu „Osvrt na pandemiju i predstojeće reforme u zdravstvenom sistemu“.

O ovim temama danas je govorila dr Tanja Jovanović, predsednica Sektora za ljudske resurse Gradskog odbora Leskovac.

„Ovu epidemiju dočekali smo spremni , ali i uprkos svim merama prevencije i stišavanja situacije sa koronom javila su se tzv. žarišta ili repovi epidemije, i to u glavnom u kolektivima. S toga je neophodno da svaka fabrika ima svoj sindikat koji bi se borio za prava radnika. Ono što u budućnosti čeka zdravstveni sistem Srbije su veliki izazovi, s obzirom da kako svuda u svetu tako i kod nas postoji povećanje troškova u vezi sa pružanjem zdravstvnene zaštite. Medicina iz godine u godinu sve više napreduje kako u sferi dijagnostike tako i u sferi lečenja te su i tu neophodna dodatna sredstava za nabavku mašina, obučavanje osoba za rad…Sve veći broj inovativnih lekova je na tržištu, te bi tako oni morali biti dostupni svim korisnicima, što podrazumeva izdvajanje dodatnih sredstva. Ono što se trenutni izazovi u zdravstvu je administracija. Svi smo bar jednom bili u prilici da počev od običnog pregleda sa sobom nosimo gomilu papira, što jeste otežavajuća okolonost posebno za bolesne ljude, i zbog toga je neophodno da taj sistem bude digitalizovan a sve u cilju što bržeg i efikasnijeg dobijanja zdravstvene usluge.U tom smislu predlaže se delimičan pristup magistrali servisa organa, i na taj način ćemo moći da imamo pristup informacijama i nećemo tražiti dodatne papire da bi dobijali dozvole, upute… – kazala je dr Jovanović.

Dr Tanja se osvrnula na značaj zdravog stanovništva , te je dodala da će se ova stranka i dalje zalagati za besplatno zdravstvo.

“ Za SPS će i dalje biti osnovni cilj, ne samo unapređenje zdravlja našeg stanovništva veći i dostupnost svih zdravstvenih usluga svima. Zato se mi zalažemo i zalagaćemo se u budućnostsi za besplatno zdravstvo – poručila je Jovanovićeva.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *