Početna / DRUŠTVO / Povećanje proizvodnje Leskovačkog roštilj mesa uz podršku EU
Dionis Restoran Leskovac

Povećanje proizvodnje Leskovačkog roštilj mesa uz podršku EU

Porodica Marinković je tovom junadi počela da se bavi davne 1988. godine, a zatim se okreću preradi i proizvodnji mesa i to uspešno rade već 26 godina. U njihovoj klanici u Navalinu obrađuje se sirovina i pored roštilj mesa nastaje široka paleta proizvoda koji se plasiraju širom Srbije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, obišao je danas ovog privrednika:

„Porodica Marinković ima i dva malo prodajna objekta i njihov najtraženiji brend je Leskovački roštilj. Vanredno stanje, epidemija Korona virusa nepovoljno su uticali na rad mesara ali je ova porodična firma prevazišla krizu zahvaljujući paketu ekonomskih mera Republike Srbije. Izvoze u Severnu Makedoniju, a ja sam više puta isticao da su mala i srednja preduzeća ključ stabilne privrede u našem gradu. Pored velikih stranih investitora postoje mnogo ovakvih uspešnih preduzeća, što pokazuje da Leskovac zaista odlikuje dobra poslovna klima i odlična saradnja sa našim privrednicima – istakao je gradonačelnik.

Vlasnik klanice Marinković,Novica Marinković istakao je da su im radnici bili najvažniju u ovoj borbi oko COVIDA 19, kao i da su preko programa aplicirali za sredstva koja će im umnogome olakšati proizvodnju.

„Preko IPARD programa dobili smo novac za nabavku opreme koja će nam u mnogome olakšati celokupni proces proizvodnje. Naša firma ima 40 radnika i najpre smo se borili da sačuvamo zdravlje svojih zaposlenih, a onda smo vodili računa da ne dođe do otpuštanja. Za vreme vanrednog stanja naša proizvodnja nije stala, samo smo radili redukovano, klanje je išlo u smanjenim količinama, ali se ni izvoz ni proizvodnja nije prekidao – kazao je Marinković.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *