hotel bell

Poliklinika “GERACO” u Leskovcu – lečenje čistim kiseonikom u najmodernijoj hiperbaričnoj komori

Uskoro sa radom u Leskovcu počinje Poliklinika “Geraco” koja je jedinstvena na jugu Srbije upravo iz razloga što će se baviti hiperbaričnom medicinom – lečenje čistim kiseonikom.

Hiperbarična medicina proizašla je iz medicine ronjenja i prvi put je upotrebljena u te svrhe, a danas se koristi i kao lek i ako pomoćna terapija.

-Zahvaljujući viziji doktora veterine na jugu Srbije biće otvorena još jedna poliklinika sa specifičnim delatnostima iz oblasti zdravstva a to je oblast hiperbarične medicine. Pored hiperbarične medicine u našoj poliklinici biće delatnosti iz oblasti pedijatrije i hirurgije – kaže za Dnevnik Juga pedijatar dr Zdravko Mitić, osnivač poliklinike.

Leskovčani ali i građani čitavog juga Srbije imaće priliku da o njihovom zdravlju brinu vrhunski stručnjaci uz primenu najsavremenijih uređaja.

-Želeo bih da istaknem da je ovo prva višemesna hiperbarična komora na jugu Srbije. Ovo je uređaj najnovije generacije, gde se mogu sprovoditi terapije pacijentima kojima je neophodna hiperbarična oksigenacija. Praktično da danas ne postoji grana medicine gde se hipperbarična oksigena terapija ne koristi. Pokriva veoma široko polje indikacija počevši od komplikacija dijabeta, problema sa cirkulacijom, infekcija mekih tkiva, hroničnih rana, stanja posle moždanog udara. Naš tim predstavlja osoblje koje je potpuno obučeno i edukovano za upravljanje komorom, pratioce koji su edukovani da pruže pomoć pacijentima tokom sprovođenja HBO terapije, kao i lekare koji su osposobljeni za prijem, procenu i praćenje pacijenata tokom celog tretmana. Pacijenti su celo vreme trajanja tretmana pod našim budnim nadzorom i u komori i van nje – rekao je dr Branko Markuš, specijalista podvodne i hiperbarične medicine.

Da bi se pacijent podvrgao HBO tretmanu najpre treba da prođe nekoliko pregleda na osnovu kojih se donosi zaključak o primeni ove terapije.

-Poliklinika je otvorena u zakupljenom objektu nekorišćenog dela Anti tuberkuloznog dispanzera, i pored svih nedaća koje smo imali ja bih ovom prilikom da se zahvalim gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću koji je prepoznao značaj ove metode lečenja i koji je pomogao u procesu dobijanja dozvole za rad poliklinike. Zbog novogodišnjih i Božićnih praznika do kraja januara cena za tretman će biti 5.000 dinara. Od januara se nadam da ćemo dobiti ugovor sa RFZO tako da će ovom tretmanu kiseonikom Leskovčani moći da se podvrgnu i o trošku države – naglasio je dr Zdravko Mitić.

Pored Beograda i Vrnjačke banje, Leskovac će biti prepoznatljiv i po ovoj metodi lečenja čistim kiseonikom. U prijatnom ambijentu klinike “Geraco” dočekaće vas stručni tim koga predvodi dr Branko Markuš, specijalista pomorske i hiperbarične medicine, a u kome se nalaze i pedijatar dr Zdravko Mitić i specijalista opšte hirurgije dr Dragoslav Ignjatović.

I. Dendić / S. Stamenković

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *