Podrška razvoju lokalnog biznisa: Grad Leskovac i “Help”pomažu malim i srednjim preduzećima

U nastojanju da podrži lokalne preduzetnike i podstakne ekonomski razvoj grada, Organizacija “Help” u saradnji sa gradom Leskovcem su organizovali program dodele ugovora malim i srednjim preduzećima.

Ova inicijativa predstavlja konkretan korak ka podršci razvoju poslovanja i stvaranju novih radnih mesta u lokalnoj zajednici.

Današnjom ceremonijom uručenja ugovora, 12 preduzetnika i preduzetnica dobiće značajnu podršku za unapređenje svojih poslovnih ideja. Od ukupno 12 ugovora, čak 8 će biti dodeljeno preduzetnicama, dok će preostalih 4 dobiti muški preduzetnici, što pokazuje opredeljenje za rodnu ravnopravnost i podsticaj raznolikosti u biznisu.

“Svaki od ovih preduzetnika i preduzetnica dobiće novčanu podršku u iznosu od 2000 evra, kao i dva granta vredna po 3600 evra. Ovi grantovi su namenjeni za finansiranje projekata koji podrazumevaju zapošljavanje novih radnika, čime se dodatno podstiče ekonomska aktivnost i otvaranje novih radnih mesta u lokalnoj zajednici. Ugovor o donaciji danas dobija jedna poljoprivredna, šest uslužnih i dve zanatske delatnosti. U pitanju su održive poslovne ideje sa potenijalom za dalje ekonomsko osnaživanje – kazao je gradonačelnik Cvetanović na današnjoj dodledi organizovanoj u Svečanoj sali grada Leskovca.

Program podrške malim i srednjim preduzećima je deo šire strategije razvoja lokalne ekonomije koju sprovodi Udruženje “Help”, dok je Grad Leskovac partner u ostvarivanju ove važne inicijative. Ova saradnja ima za cilj da pruži podršku preduzetnicima u svim fazama razvoja njihovih poslovnih poduhvata, kako bi se stvorili uslovi za održiv rast i napredak zajednice.

“Ukupno gledano, ova inicijativa predstavlja značajan korak ka jačanju lokalne privrede i stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za sve preduzetnike i preduzetnice u Leskovcu. Pored ovih 12, zključn sa drugom fazom projekta podržan je 31 korisnik sa teritorije grada Leskovca, od čega 17 žena i 14 muškaraca, što u poljoprivredi, što u nekim zanatskim delatnostima. Interesantno je da je od ovog broja čak 14 mladih, koji su mlađi od 35 godina što je divna informacija.Takođe imamo i 14 korisnika koji su na radnoj praksi kod 13 poslodavaca – kazala je Sanja Mitić, šef helpove kancelarije u Nišu,

U ime dobitnika grantova obratili su se Marina Doder koja će unaprediti biznis krojenja i šivenja, i pri tom dati priliku još jednom radniku za rad u svom preduzeću, dok će Andrija Stojiljković sredstva iskoristiti za unapređenje biznisa pravljenja cvetnih anžmana.

Check Also

Miholjski susreti sela ove godine u Boljaru

Miholjski susreti sela održaće se četvrti put u vlasotinačkoj opštini, ovoga puta u Boljaru. Ministarstvo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *