hotel bell

Počelo obeležavanje ulica i puteva u Leskovcu

Javno komunalno preduzeće “Komunalac” krenulo je sa obeležavanjem horizontalne signalizacije.

Sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju potpisan je ugovor vredan 6 miliona dinara, a u planu je obeležavanje 8.300 kvadratnih kilometara puteva na području Leskovca.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, radovi su ove godine počeli nešto ranije nego što je to uobičajeno. Obeležili smo pešačke prelaze na Bulevaru Oslobođenja, u Prvomajskoj ulici, a sada se radovi izvode u delu oko opštine. Krenuli smo od najfrekventnijih ulica, a zatim ćemo ići ka obodu grada, kaže direktor leskovačkog “Komunalca”, Vladimir Sinadinović.

U toku prošle godine, horizontalna signalizacija obeležena je u svim naseljenim mestima, u neke ulice smo ušli prvi put od kada su asfaltirane, na veliko zadovoljstvo meštana. Pešačke prelaze označili smo oko svih škola i na taj način smo kretanje naših najmlađih sugrađana učinili sigurnijim, kaže Sinadinović i dodaje da se radovi izvode dva puta godišnje iz razloga što farba vremenom izbledi. Kako signalizacija poslednjih par godina nije obeležavana, radi se na čistom asfaltu, a bez dobre podloge, boja se teže zadržava, objašnjava direktor “Komunalca”.

Obeležavanje horizontalne signalizacije, preduzeću “Komunalac” je povereno marta prošle godine, a za kupovinu najsavremenije mašine za tu namenu, grad je izdvojio 2 miliona 800 hiljada dinara.

Ana Jovanović

Check Also

PRVOKLASNA ŽURKA MOŽE DA POČNE: EVO KAKO DO NAJJAČEG BONUSA U REGIONU!

Meridian ti predstavlja neodoljiv poklon paket: čeka te 300 spinova i 100% BONUSA NA PRVI …

One comment

  1. Sta je sa ulicom Pana Djukica od Viseg suda ka Podvorcu ,da li je ona na obodu grada ?

Оставите одговор