Home / GRADOVI / Leskovac / Uredjen prostor u centru Leskovca
hotel bell

Uredjen prostor u centru Leskovca

Gradska uprava za zaštitu životne sredine, u saradnji sa leskovačkom Direkcijom za urbanizam i izgradnju i preduzećima „Por Verner Veber“ i „Komunalac“, organizovala je danas još jednu akciju uređenja prostora u samom gradskom jezgru.

Na parkingu iza kancelarija JKP „Toplana“ i JKP „Dom“, posečeno je staro drveće, očišćeno smeće i ceo prostor je opran.

 

– Želimo da ova lokacija dobije izgled koji je nekad imala, da je očistimo i uredimo, da zasadimo nove drvorede i žardinjere ispunimo cvećem, izjavila je načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Bobana Stošić, apelujući na stanare okolnih zgrada i upošljenike „Toplane“ i „Doma“, da smeće ubuduće ne bacaju na mestima koja za to nisu predviđena.

 

Bobana Stošić danas je najavila akciju „Sat za našu planetu“, koja se u borbi protiv klimatskih promena, 19. marta, već niz godina organizuje na globalnom nivou i pozvala građane da joj se priključe. Akcija će u Leskovcu i ove godine biti organizovana u centralnom gradskom parku, a podržaće je veliki broj osnovnih i srednjih škola.

 

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže i da tog dana u svom domu isključe bar jednu sijalicu kako bi dali doprinos očuvanju naše planete, izjavila je Stošićeva.

Ana Jovanović

Check Also

Završni ispit protekao bez ijednog propusta – Prigovor na rezultate podnelo 4.264 učenika prvostepenoj i 669 drugostepenoj komisiji

Polaganje male mature ove godine je proteklo regularno i bez ijednog propusta. Na završni ispit …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.