Početna / DRUŠTVO / Počeli radovi na 6,6 kilometara dugoj deonici do Fabrike za preradu otpadnih voda

Počeli radovi na 6,6 kilometara dugoj deonici do Fabrike za preradu otpadnih voda

Kod pružnog prelaza u ulici Žikice Jovanovića Španca počeli su radovi na rekonstrukciji puta koji vodi do mosta na Južnoj Moravi.

Naselje Obrad Lučić (poznatije kao „Štrkovo naselje“) dobiće modernu saobraćajnicu, ali će kompletna rekonstrukcija obuhvatiti svih 6,6 kilometara puta do Bogojevca i dalje do Fabrike za preradu otpadnih voda i mosta na Južnoj Moravi. Ova deonica je bila u jako lošem stanju, pa će njeno uređenje olakšati život više hiljada stanovnika iz ovog dela Grada Leskovca.

-Počeli su radovi ne rehabilitaciji puta opštinskog puta broj 16 Leskovac – Jašunjski manastiri, deonica Leskovac -most na Južnoj Moravi. Vrednost ugovora je 56,5 miliona dinara. Sredstva za realizaciju ovog ugovora obezbedila je Republika Srbija, Ministarstvo privrede kroz projekat Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture u iznosu od 23,1 milion dinara kao i grad Leskovac u iznosu od 33,4 miliona dinara. Ova suma je izdvojena za rehabilitaciju ovog opštinskog puta u dužini od 6630 m. Preko ovog projekta urađen je deo puta OP 45 Gornja Jajna-Bunuški čifluk, vrednost tih radova 20,2 miliona dinara, a grad je uložio 10,2 miliona dinara,takođe Ministarstvo privrede 10 miliona dinara. Radimo projekat kompletno preko Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja našeg grada, izvođač radova je Trace grupa PZP Vranje, a rok za završetak radova je 60 dana. Ona se sastoji iz izgradnji stabilizovane bankine od tucanika,izrada dva sloja asfalta na kolovozu,izrada stalne saobraćajne signlaizacije – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

Prvi čovek Leskovca je podsetio na velika ulaganja u putnu infrastrukturu.

-Svesni koliko je putna infrastruktura bitna, nastojimo da saobraćajnice dovedemo u što boljem stanju. Do sada smo uradili rekonstrukciju 60 saobraćajnica, uložili preko 500 miliona dinara i uradili veliki broj puteva. Činjenica da grad Leskovac ima 144 naseljenja mesta, činjenica da godinama nije ulagano, polako ali sigurno sa ovakvim infrastrukturnim projektima, gde veći deo finansijskog iznosa ulaže grad Leskovac, uspećemo da u narednih 60 dana to realizujemo. Prošle godine smo realizovali trotare i kompletno Zelenu zonu i prugu i prelaz preko pruge. Sve ono što smo obećali polako ali sigurno počinjemo sa realizacijom. Nadam se da se za 60 dana vidimo ovde i da predamo građanima na upotrebu ovu saobraćajnicu – zaključio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite uživo na Facebook stranici Dnevnika Juga, a snimak možete pogledati OVDE.

 

Pogledaj takodje

Akcija dobrovaljnog davanja krvi u sredu u Skupštini grada Leskovca

U Svečanoj sali grada Leskovca, u sredu, 23. januara, sa terminom od 10 do 14 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *