Početna / DRUŠTVO / Studenti Visoke poslovne škole Leskovac na stručnoj praksi u Gradskoj upravi, Toplani i Vodovodu

Studenti Visoke poslovne škole Leskovac na stručnoj praksi u Gradskoj upravi, Toplani i Vodovodu

U svečanoj sali Grada Leskovca organizovan je prijem za studente Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac koji će stručnu praksu obavljati u lokalnom samoupravi.

Praksa se obavlja na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji između Grada Leskovca, Visoke poslovne škole strukovnih studija i Poljoprivredne i savetodavne stručne službe.

-Grad Leskovac je ove godine na osnovu potpisanog memoranduma o saradnji između grada i Visoke poslovne škole strukovnih studija i Poljoprivredne savetodavne stručne službe želi da omogući mladim ljudima što kvalitetnije obrazovanje i bolju budućnost u našem gradu. Benefiti organizovanja i pohađanje prakse su višestruki. Kompanije koje organizuju praksu promovišu poslovnu kulturu društvene odgovornosti. Poslodavci na ovaj način imaju priliku da angažovanjem mladih i ambicioznih ljudi shvate kakav profil kandidata treba da što bolje unaprede svoj rad. S druge strane, praksa se pokazuje kao odlična prilika mladim ljudima da svoja teorijska znanja primene u praksi i na taj način se pripreme što bolje za svoje buduće zanimanje. Na kraju usavršavanje pojedinaca danas svakako postaje imperativ. Zbog toga obavljanje prakse pokazuje se kao jedan od osnovnih koraka koji predhodi budućem zaposlenju. Od ovog meseca pa sve do juna tekuće godine studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija obavljaće praksu u nekim od uprava javnih preduzeća. Želim da se studenti što boje snađu u novoj sredini i da ova praksa bude tek početak njihovih uspešnih karijera – rekla je na prijemu Brankica Stamenković, članica Gradskog veča.

Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac i na ovaj način postavlja visoke standarde i potvrđuje renome jedne od najboljih i najuspešnijih visokoškolskih ustanova na jugu Srbije.

Ispred koletkiva studenta Visoke poslovne školen zahvallila lokalnoj samoupravi na podršci kojoj nam pružaju u okviru programa stručnog osposobljavanja studenata. Naša škola, odnosni naši studenti su u prethodnom četvorogodišnjem periodu imali priliku da obave stručne praksu u organizacionim institucijama lokalne samouprave. Preko 300 studenta je imalo mogućnosti da razvija svoje praktične sposobnosti u okviru različitih organizacija i na osnovu dosadašnjih iskustva utisci su pozitivni. Očekujem da će i ove godine naši studenti opravdati očekivanja mentora iz javnih institucija i da će neki svoj lični razvoj ubuduće doprineti razvoju grada Leskovca – kazala je Dragana Ranđelović koja se obratila u ime VPSS Leskovac.

Studenti Visoke poslovne škole će stručnu praksu obavljati u Gradskoj upravi i javnim preduzećima Toplana i Vodovod.

 

Pogledaj takodje

Na Bogojavljanje plivanje za Časni krst i u Grdelici, u Južnoj Moravi

U Grdelici će, po tradiciji, na Bogojavljanje biti održano plivanje za časni krst. Prošle godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *