hotel bell

Panel “Mamin svet” pružio sadašnjim ali i budućim roditeljima, niz korisnih informacija o dojenju i nezi deteta u prvim mesecima života

U organizaciji udruženja “Dve babice” ovaj vikend rezervisan je za panel pod nazivom “Mamin svet”, koji se održava povodom Nacionalne nedelje dojenja, sa ciljem podizanja svesti o važnosti dojenja ne samo za mamu i bebu, već za čitavo društvo.

Prvi dan panela, pruženo je puno korisnih informacija o dojenju od razlicitih stručnjaka iz ove oblasti.

Okupljenje roditelje i buduće roditelje, kao i sve okupljene pozdravila je zamenica gradonačelnika Cvetanovića Lidija Dimitrijević, koja se ovom prilikom osvrnula na mere poulacione politike.

„U okviru ovih mera grad subvencioniše i boravak dece u privatnim vrtićima, prvaci su dobili rančeve, dok će svi mališani do 10 godina starosti od Grada će dobiti novogodišnje paketiće, a od naredne godine planiramo i uvođenje pomoći za sufinansiranje prenatalnih testova. Ovakvi skupovi, posvećeni upravo toj tematici i usmereni ka roditeljima male dece i beba, kao i budućim roditeljima, daju odgovore na mnoga pitanja i pružaju vetar u leđa svima koji su se ostvarili i planiraju da se ostvare u ovoj najlepšoj i najodgovornijoj ulozi – rekla je zamenica Dimitrijević i pozdravila nameru udruženja da pomogne roditeljima.

Radmila Pejković Ilić, jedna od osnivača udruženja “Dve babice” istakla je ovom prilikom da je naš grad pogodan za porodice sa decom.

„Lokalna samouprava je prepoznala značaj ovakvih edukacija za buduće roditelje i podržava porodični sistem vrednosti razvijanjem pozitivne klime za roditeljstvo. Infrastruktura grada je pogodna za porodice sa decom. U prilog tome govore škole i obdaništa, igrališta, sportski tereni i sale, mobilijari, mesta porodičnog okupljanja poput Hisara, parka 9 Jugovića, Hidrocentrale Vučje, gradskog trga, Stadiona, institucije kulture koje su veliki deo svojih programa u sadržaja usmerili i prilagodili deci i mladima kao što su Narodni muzej, Leskovački kulturni centar, Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, Centar za stručno usavršavanje i Naučni park, Akva park, bazeni i odmorište u Kopašnici… – kazala je Pejković Ilić.

Drugi dan panela odnosno nedelja je posvećena pravilnoj nezi bebine kože i pravom izboru kozmetike, pravilne nege bebe, kao i pravilno postupanje sa bebom. Drugi dan se završava Puzijadom.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор