hotel bell

Održan “Leskovački Pobednik” – Najbolja ekipa PK “Sveti Nikola” iz Niša

Na 13. po redu ”Leskovačkom Pobedniku” koji se ovog vikenda održao na bazenima SRC”Dubočica” učestvovalo je 430 takmičara iz 27 klubovaiz 4 zemalja i to iz:  Moldavije, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije. .

Podeljeno je preko 450 medalja, a discipline koje su danas deca plivala su bili svi stilovi u plivanju i to na 50 i 100 metara. Posle dužeg vremena tribine i sam bazen je bio prepun dece i roditelja koji su došli da bodre svoju decu.

Ostvareni su odlični rezultati. Najbolji takmičar je Uroš Živanović iz Dubočice iz Leskovca, a najbolja plivačica je Jana Marković iz Dubočice iz Leskovca. Najbolja ekipa na takmičenju je ekipa Svetog Nikole iz Niša, na drugom mestu je ekipa Pirin-a iz Blagoevgrada iz Bugarske i treća ekipa je ekipa Dubočica iz Leskovca.

Takođe, pehare su dobili i najmlađi učesnici na takmičenju koji su došli iz Niša i to iz plivačkog kluba Sveti Nikola. Najmlađa učesnica je Nikolina Nikolić, a najmlađi učesnik Filip Danilović koji  imaju  tek 6 godina, a već učestvuju na ovakvim takmičenjima.

Takmičenje je otvorio predstavnik lokalne samouprave , gradski većnik, Stefan Kitanović koji i je i sam nekadašnji reprezentativac i takmičar u ovom sportu .

“Grad Leskovac prepoznaje sport kao oblast važnu za zdravo odrastanje. Za sportske klubove izdvajanja u ovoj godini iznose 125 miliona dinara, dok se 144 milion izdvaja za funkcionisanje SRC Dubočica.Ono po čemu će ovo takmičenje ostati prepoznatljivo je što se nakon njega održavaju Igre na vodi koje u Leskovcu postaju tradicija – kazao je Kitanović.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice

U prethodna 24 časa u prethodna 24 časa rođene su tri bebe. Leskovac je postao …

Оставите одговор