Početna / DRUŠTVO / PAMET U GLAVU: U leskovačkoj Biblioteci završena pripremna nastava iz srpskog jezika za osmake

PAMET U GLAVU: U leskovačkoj Biblioteci završena pripremna nastava iz srpskog jezika za osmake

Šestu godinu za redom u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizovana je pripremna nastava za učenike osnovnih škola za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika.

I ove godine nastavu je organizovala i vodila Jadranka Jović diplomirani bibliotekar i profesor sprskog jezika i književnosti, a ove godine je obuku završilo 38 učenika osmog razreda sa teritorije Grada Leskovca.

Učenici koji su pohađali pripremnu nastavu u leskovačkoj Biblioteci godinama unazad postizali su odlične rezultate na završnom ispitu (maloj maturi) iz srpskog jezika.

-Zahvaljujem se pokretačkoj snazi, znanju i entuzijazmu, mojoj koleginici Jadranki Jović koaj je i ove godine podelila svoje znanje sa decom koja se spremaju za završni ispit iz srpskog jezika. Nadam se da će deca ostvariti izuzetno dobre rezultate na prijemnom ispitu i nadam se da će ostati sa nama i članovi Biblioteke još dugi niz godina – kazala je Vesna Ilić, v.d. direktora Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu.

Osmaci iz leskovačkih škola, njih 38, radili su osam meseci na pripremi za malu maturu.

-Završilo se naše osmomesečno putešestvuje na kome smo vodili, simbolično rečeno, veliki rat za srpski jezik i pravopis. Završili smo šestu po redu pripremnu nastavu iz srpskog jezika koja je bila besplatna na koju se prošle godine prijavilo skoro 200 učenika. Zašto je ova nastava deci interesantna ? Verovatno zato što se radi u drugom ambijentu, malo prijatenijem, a sa druge strane ovo je i ušteda za porodične budžete. Ono što je najvažnije je da smo uspeli da naučimo da negujemo i čuvamo srpski jezik, da je fonetika našeg jezika savršena i na tome mogu da nam zavide mnogi narodi. Draga deco iskreno se nadam da će prijemni ispit odraditi odlično i da ćete pobediti u borbi za srpski jezik, jer imate privilegiju da vam je upravo srpski jezik maternji jezik – rekla je Jadranka Jović, diplomirani bibliotekar i profesor srpskog jezika i književnosti.

Na rastanku buket ruža za profesorku Jadranku Jović, a za dve učenice koje nisu imale nijedan izostanak i besplatno članstvo u biblioteci.

Pogledaj takodje

Veliki humanitarni Svetosavski bal 26. januara u Lola centru

Prošlogodišnji prvi humanitarni dečji Svetosavski bal u organizaciji dečjeg kreativnog centra Mini Lola, naišao je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *