Početna / DOGAĐAJI / Konkurs za bespovratna sredstva za preduzetnike iz Leskovca i Jablaničkog okruga
Dionis Restoran Leskovac

Konkurs za bespovratna sredstva za preduzetnike iz Leskovca i Jablaničkog okruga

Postojeća i novoregistrovana mala i srednja preduzeća  iz nerazvijenih opština mogu se, do 10. jula, prijaviti za bespovratna sredstva za nabavku opreme ili proširenje poslovanja, a projekat finansira Norveška. To važi za preduzetnike iz 91 lokalne samouprave iz III I IV grupe nerazvijenosti, medju kojima su i Leskovac, Vlasotince, Bojnik, Lebane, Crnas Trava i Medvedja.

Oni koji žele da započnu  ili unaprede produktivnost i otvore nova radna mesta,  mogu konkurisati za dobijanje novca, a prema konkursnoj dokumentaciji, najveći iznos granta je  11.400 dolara. Učešće preduzetnika –početnika je 10, a već postojećih preduzeća – 20 % od ukupno prihvaćenih troškova projekta.

Prihvatljiva je nabavka samo nove opreme,  zajedno sa pripadajućim troškovima transporta, carine i osiguranja. Komercijalna gotova softverska rešenja se smatraju opremom.

Aplikant  mora biti registrovan na evidenciji nezaposlenih lica kod Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku podnošenja prijave. Mladi, žene i osobe iz ugroženih ili marginalizovanih grupa, snažno se ohrabruju da se prijave i njihove aplikacije će  biti razmatrane sa posebnom pažnjom.

Opšti cilj poziva je da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i podršku socijalnoj koheziji u manje razvijenim područjima, a poseban , otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta.

Ukupna vrednost projekta „Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana – Norveška za vas – Srbija“ je 798.000 američkih dolara.

Na konkurs se mogu prijaviti preduzetnici  iz 91 nerazvijene lokalne samouprave iz Srbije, u koje spadaju grad Leskovac i svih pet opština Jablaničkog okruga.

Prijavni formular i detaljne informacije mogu se naći na sajtu Norveška za vas.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Treće veče protesta na Širokoj čaršiji – sa mladima i lideri leskovačke opozicije

I treće veče na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra okupili su se pre svega mladi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *