Pajtić u Nišu: Stipendije za talentovanu decu i jednake šanse za mlade ljude

Predsednik Demokratska stranke Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu uvodjenje stipendija za talentovanu decu od početka školovanja.

 

Demokratska stranka uvešće stipendiranje talentovane dece od početka školovanja, rekao je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić u Nišu i naglasio da u Srbiji ne sme da se dešava da studenti budu zabrinuti za to da li će moći da studiraju zbog egzistencijalnih problema u kojima se nalaze njihove porodice.

Sistem stipendiranja talentovanih učenika državu ne košta gotovo ništa a pruža jednaku šansu mladim ljudima, koji su danas osuđeni na neuspeh ukoliko njihovi roditelji nemaju mogućnosti da im plaćaju privatne časove, rekao je lider DS i istakao da to mora da se promeni, jer to nije pravedna Srbija.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić u susretu sa građanima u Nišu (Foto servis DS)

Hoćemo da pružimo jednaku šansu svim mladim ljudima, kazao je Pajtić posle razgovara sa Aleksandrom Miljković, studentkinjom druge godine Pravnog fakulteta u Nišu, čiji je otac izgubio posao, a majci je smanjena plata.

On je obećao i da će DS obezbediti mladim ljudima koji završe školovanje posao kroz poreske olakšice investitorima, kako bi se realizovali u svojoj zemlji a ne odlazili iz nje.

Samo ukoliko mladi imaju jednake šanse da se školuju, samo ukoliko imaju jednake šanse da se zaposle, moći ćemo da živimo normalno i da živimo sad, zaključio je Bojan Pajtić.

Check Also

DS LESKOVAC: Poraz gradske kulturne politike

Gradski odbor Demokratske stranke Leskovac oglasio se saopštenjem za javnost povodom izbora Zrenjanina za prestonicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *