Početna / DOGAĐAJI / Ovacije publike na kocertu Etno grupe „Amanet“
Reklama

Ovacije publike na kocertu Etno grupe „Amanet“

Reklama

Etno grupe Amanet održala je koncert za pamćenje u Vlasotincu .

Neponovljivo muzičko dešavanje je publiku podiglo na noge da burnim aplauzom pozdravi mlade ljude koji muzikom od zaborava čuvaju naše najdragocenije kulturno blago, zahvaljujući kojem smo sačuvali svoj identitet kroz minulo vreme. Nastupili su: solistkinja raskošnog glasa Nevena Čiplak, studentkinja veterine, Dušan Đorđević student Teološkog fakulteta koji je svirao ritam gitaru, Igor Ilić, takođe student Teološkog fakulteta koji je svirao solo gitaru i Nemanja Lazarević, diplomirani ikonopisac, koji je svirao perkusije.

Etno grupa Amanet formirana je sa ciljem da publici, posebno mladima predstavi tradicionalnu muziku iz srca Balkana. Pored toga, oni brižljivo čuvaju duhovnu vertikalu koja nas je održala i koja nas spaja kroz vekove.

Svi oni čuvaju i razvijaju svoju duhovnost u vremenu kada su je mnogi izgubili, svima njima u damarima odzvanjaju ritmovi najlepših srpskih i pesama celog Balkana i svi oni žive muziku. Otuda valjda toliko davanje na sceni, otuda tolika interakcija sa publikom, otuda dar da prenesu muziku do svakog ko je sinoć bio na njihovom koncertu, da dopru do svakog srca.

Kao biseri nizale su se pesme: Srce mi boluje, Džam Stojanke, Moj dilbere, Goranine ćafanine, Zajko kokorajko, Zapevala sojka ptica, Ajde Jano, Vrbice, vrbo zelena, Ustani mladi Jovane, Oj devojko dušo moja, Mila majko, nemoj mi ga kleti, Leso pile, Čudna jada od Mostara grada, Snijeg pada na behar…

Gost večeri je bio Zvonko Ilić, koji je izveo pesmu Jovano, Jovanke.

Svi oni su u muzici veoma dugo, pevaju i sviraju pesme iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Biser njihovog rada predstavlja snimanje himne i spota za himnu manastira Tumane, koji će u septembru mesecu obeležiti 630 godina postojanja.

Pogledaj takodje

Danas isplata 60 odsto minimalne zarade

Danas će biti isplaćeno 60 odsto minimalne zarade za više od milion zaposlenih u privatnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *