Početna / DOGAĐAJI / Nešićev kej ukrašen muralima „ Sinovi vlasotinački“

Nešićev kej ukrašen muralima „ Sinovi vlasotinački“

U narednom periodu Nešićev kej u Vlasotincu, omiljeno šetalište, krasiće murali „ Sinovi vlasotinački“.

Murali su rad mladog umetnika Slobodana Radosavljevića, kome u slikanju pomaže Nikola Zlatković, student Visoke škole strukovnih studija-Beogradska politehnika, na odseku za grafiku i dizajn. Muralima će za sada biti oslikano oko 40-ak kvadrata. Vlasotince je mesto koje može da se pohvali da ima dosta značajnih ličnosti koje su obeležilie vreme u kojem su živeli, a za početak izbor je pao na njih nekoliko. Kako sami umetnici kažu, da su želeli da se na najbolji način oduže mestu u kome žive i ujedno ulepšaju omiljeno šetalište svih Vlasotinčana. Na muralima su: Goran Veličković – Veličko, Dragiša Stanković- Čelik, Hristifor Crnilović, Vlada Ilić, Boge Mrena, Šurda i Bob iz TV serije „Vruć vetar“, likovi koji su po oceni umetnika proneli slavu Vlasotinca.

„Želeli smo da mladim generacija i na ovaj način pružimo mogućnost da saznaju nešto novo o ljudima koji su obeležili jedno vreme. Tek kada budemo sve završili moći će da se izazovu prave reakcije. Za sada građani dobro reaguju na naš rad, mada ima i onih koji se ne slažu sa našim izborom. Podrška građana se vidi i kroz to da nam mnogi naši sugrađani donose kafu, sokove, kolače“, kažu mladi umetnici.

Za izradu jednog portreta potrebno je oko osam sati, a za izradu natpisa možda sat manje.

„Iznenadilo nas je da neki od prolaznika nisu recimo prepoznali Hristifora Crnilovića, Vladu Ilića, što nam potvrđuje da će naš rad imati vešestruki značaj za Vlasotince i Vlasotinčane“, poručili su mladi umetnici.

Sredstva za murale obezbedili su ljudi dobre volje, a podršku je dala i ovdašnja Turistička organizacija.

Iako je Slobodan Radosavljević rođen u Gruži, on kaže da Vlasotince voli najviše, te da je to mesto koje ima posebnu energiju i inspiraciju, najviše za one koji se na razne načine bave stvaralaštvom.

Pogledaj takodje

Lepe vesti za medicinare – od sutra plate veće 10 odsto

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o tome da se svim zdravstvenim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *