Početna / GRADOVI / Leskovac / POČELO PRIJAVLJIVANJE: Leskovac u avgustu domaćin međunarodnog turnira u rukometu na pesku
Reklama

POČELO PRIJAVLJIVANJE: Leskovac u avgustu domaćin međunarodnog turnira u rukometu na pesku

Reklama

U Leskovcu će 10. i 11. avgusta biti održani treći turnir u rukometu na pesku koji će ove godine imati prefiks „međunarodni“.

Na turniru čiji je nagradni fond 100.000 dinara najavljeno je učešće ekipa iz Srbije, Grčke, Bugarske i Severne Makedonije.

-U okviru projekra „Igram za pobedu“ čiji je cilj podsticanje zdravih stilova života Grad Leskovac, Rukometni savez Srbije i Kancelarija za mlade već treću godinu za redom organizuju turnir u rukometu na pesku. Orgnaizovanje ovog turnira ima za cilj pokretanje zdravih navika kod dece i omladine. Turnir se organizuje na otvorenim terenima Sportskog centra Dubočica, novina je da je turnir međunarodnog karaktera. Nagradni fond turnira je uvećan i sada iznosi 100.000 dinara, od toga za prvo mesto 24.000, za drugo mesto 16.000 i za treće mesto 10.000 dinara, a nagrade su ist ei u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Prijavljivanje počinje danas i traje do 9 avgusta, a može da se vrši preko sajta Kancelarije za mlade gde će se naći i prijavni formular – rekao je Aleksandar Stojanović, koordinrator Kancelarije za mlade Grada Leskovca.

U ime Rukometnog saveza o organizaciji turnira govorio je Miomir Petrović, generalni sekretar Gradskog rukometnog saveza Leskovca.

-Tradicionalni turnir je po prvi put međunarodnog karaktera i zadovoljstvo je da možemo građanima i sportistima pružiti priliku da se određene sportske aktivnosti odvijaju i u našem gradu Lepo je da se to odvija na otvorenom, na pesku i u saradnji sa lokalnom samoupravom organizujemo ovaj turnir, uz napomenu da je petak 9. avgist otvoreni dan kada će sva deca moći da dođu da se upoznaju sa pravilima i da igraju na terenu na pesku – kazao je Miomir Petrović.

U ime lokalne samouprave o organizaciji tunira govorio je pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković, inače predvodnike sadašnje generacije rukometaša Dubočice 54 koji su ostvarili istorijski uspeh plasmanom u Super ligu Srbije.

-Rukomet na pesku će uskoro postati oslimpijski sport, a ove godine ćemo u Leksovcu videti nešto potpuno drugačije u odnosu na prethodna dva turnira. Povećali smo teren, nabavili tribine, sve će biti bolje i dinamičnije. Dolaze najkvalitetnije ekipe, nosioci naše reprezentacije. Pozivam sve da dođu u što većem broju da se upoznaju sa rukometom na pesku, ali i prilika da se družimo i zabavimo – rekao je Andrija Atanasković.

Pogledaj takodje

U subotu na Youtube kanalu Leskovačke biblioteke otvaranje izložbe „Dušan Reljić: Strip legenda“

U subotu, 15. avgusta 2020. godine u 19.00 časova u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *