Početna / DRUŠTVO / OŠ „Svetozar Marković“ obeležila svoj 115. rođendan

OŠ „Svetozar Marković“ obeležila svoj 115. rođendan

Svečanom akademijom, Osnovna škola „Svetozar Marković“ obeležila je svoj 115. rođendan u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove Tamara Janković, kazala je da ova škola stvara uslove deci da pored dobrog obrazovanja, oni imaju i adekvatne uslove za učenje u školi.

„Više od jednog veka OŠ „Svetozar Marković“ sprovodi ključni zadatak obrazovnih ustanova, a to je istrajnost u vaspitanju novih generacija kao i obezbeđivanje adekvatnih uslova za rad. Ponosni smo što ova naša škola pored reke, bez obzira na sve radove, teškoće i društvene promene ostaje mesto na kome se uči.“

Marija Rajković, član Kabineta gradonačelnika čestitala je 115. rođendan direktorki, upošljenicima i svim učenicima ističući da lokalna samouprava osluškuje potrebe kako ove škole tako i svih obrazovnih institucija u našem gradu.

„Jednoj od najstarijih škola, sa dugom istorijom i bogatom tradicijom, izgradili smo teren za male sportove, ogradu i sanirali objekat i u sve to uložili preko 12,5 miliona dinara,“ i dodala da lokalna samouprava i dalje osluškuje njihove potrebe i da zbog se zbog toga završava projekat za fiskulturnu salu.

Ovom prilikom uručene su i nagrade najboljim učenicima i profesorima.

Pogledaj takodje

Klanica i industrija mesa MK jedna od najuspešnijih u zemlji i regionu

Klanica i industrija mesa MK u Leskovcu posluje od 1995. godine i važi za jednu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *