Početna / DRUŠTVO / Deca Medveđe ponovni učesnici predstojećeg takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

Deca Medveđe ponovni učesnici predstojećeg takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

U kabinetu predsednika opštine Medveđa potpisan Protokol i Ugovor o saradnji sa predstavnicima delegacije „Srbija u ritmu Evrope“.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić svojim potpisom omogućio je deci Medveđe da se nađu na najvećem dečijem muzičkom televizijskom programu ovog tipa u Evropi “Srbija u ritmu Evrope” koji se svake godine prenosi na Prvoj Srpskoj Televiziji.

Na svečanom potpisivanju su u sastavu delegacije “Ritma Evrope” bili gospodin David Makjević, izvršni direktor “Ritma Evrope” i gospodin Lazar Veselinović, šef protokola i organizacije “Ritam Evrope”.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Gledaoci će moći da prate takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” na kome će se po drugi put pojaviti deca opštine Medveđa, obzirom da su 2014. godine već učestvovala i predstavljala zemlju Finsku.

Osnovne i srednje škole čiji učenici žele da se prijave za predstojeće takmičenje u narednom periodu će biti obavešteni o načinu i vremenskom roku u kojem to mogu da urade.

Učesnici su deca iz osnovnih i srednjih škola iz 20 gradova i opština koja pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, koja im bude dodeljena. Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a 2020. godine domaćin manifestacije biće grad Vranje.

Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska Televizija.

Pogledaj takodje

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vlasotince

Radovi na rekonstrukciji puta od Leskovca ka Vlasotincu koji su započeti prethodne godine, privode se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *