hotel bell

OŠ “Aca Sinadinović” obeležila 150. godina postojanja i rada

Osnovna škola Aca Sinadinović u Predejanu obeležila je danas jubilej – 150 godina postojanja i rada.

Prigodni program koji su za goste pripremili učenici ove škole ali i predškolci iz vrtića nikog nije ostavio ravnodušnim. Ovacije publike iz perfomanasa u performans nije izostao, a ovih 150 godina rada pokazuju da su iz ove škole na put krenule uspešne generacije i da će ih tek biti.

„Pre 150 godina žitelji ovog kraja su jasno postavili obrazovanje kao neophodnost, označili početak puta kojim i danas idemo, sa zadatkom da ga proširujemo i oplemenjujemo. Kroz ovu školu je prošlo 150 generacija, sličnih, a opet drugačijih i posebnih svako na svoj način, ali je svaka od njih ostavila trag. Ovako duga tradicija obeležena uspesima u vaspitno-obrazovnom radu i velikim broj nagrada, razlog je što sam vas predložio za najprestižniju nagradu grada Leskovca – Oktobarsku nagradu koja će vam biti sutra uručena na Dana grada Leskovca – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktorka OŠ Aca Sinadinović Danijela Pešić, istakla je ovom prilikom da je znanje koje generacije dece u ovoj vaspitno obrazovnoj instituciji stiču velika moć, koju im niko nemože oduzeti.

„Zadovoljstvo nam je i čast što ste danas ovde sa nama da zajedno proslavimo 150 godina od početka rada u našem malom i divnom mestu. Veoma smo ponosni na činjenicu da su naši preci 1873. godine uvideli značaj opismenjavanja i postavili temelj obrazovanja u našem kraju. Vek i po kasnije mi našu decu učimo da je znanje moć koju vam niko ne može oduzeti, a obrazovanje put ka kvalitetnijem životu. Naši učenici su naš ponos, proslavljaju naši školu gde god da odu – kazala je direktorka Pešić.

Check Also

Za doček Novo godine u Leskovcu grupa Kasperi, trubači Isidora Zećirovića, vatromet i bogata novogodišnja lutrija

Pod pokroviteljstvom grada Leskovca, Turistička organizacija grada Leskovca organizuje doček Nove godine na gradskom trgu. …

Оставите одговор