hotel bell

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama u sredu u Leskovcu

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – POSLOVNI IZAZOV biće održano u sredu, 11. oktobra, u event centru “Groš” (Bulevar oslobođenja 4, Leskovac).

Takmičenje će okupiti 113 učenika iz 29 srednjih škola iz jugozapadne Srbije, i to iz: Aleksinca, Babušnice, Blaca, Bojnika, Bujanovca, Doljevca, Kuršumlije, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu u januaru 2023. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na 7 regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 700 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), NCR Fondacija, UniCredit fondacija i Univerzitet Metropolitan. 

Program:              sreda, 11. oktobar 

10.15 – 10.30        Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje “izazova”

10.30 – 16.00        Rad učeničkih timova

16.00 – 18.30        Prezentacije učeničkih timova

18.30 – 19.00        Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija

19.00 – 19.15        Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Mesto:                 Event centar “Groš” (Bulevar oslobođenja 4, Leskovac)

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор